7D mark II gelir mi gelmez mi derken gelmeyeceği belli olmaya başladı. Yeni giriş seviyesi Full Frame ve /belki) 70D geliyor ama 7D bir süre daha kendi başına yoluna devam edecek gibi. "Kesin" statüsü kazanan bilgilere göre yakında ciddi bir firmware güncellemesi çıkıyor. Yeni yazılımla gelen özellikler:

RAW seri çekim kapasitesi: Eskiden 15 olan peşpeşe RAW çekebilme kapasitesi 26 RAW kareye çıkıyor.

Kamera içinde RAW işleme: SADECE TAM RAW çekilen fotoğraflar (M-RAW ve S-RAW desteklenmiyor) kamera içinde düzenlenip JPG olarak kaydedilebilecek. Yapılabilecek işlemler: Beyaz ayarı, Picture Style, Yüksek ISO gürültü azaltımı, Renk Uzayı, ve Lens düzeltmeleri (Peripheral Illumination Correction, distortion correction and Chromatic Aberration Correction)

Fotoğraf değerlendirme: EOS 60D, EOS-1D X ve EOS 5D Mark III de olan çekilen fotoğraflara 1 - 5 yıldız verebilme özelliği geliyor.

Otomatik ISO Maksimum Değer Atama: Otomatik ISO ayarı kullanıldığında 400 - 6400 arası sınır konulabiliyor.

Manuel Ses Düzeyi Ayarı: Video kayıt sırasına 64 seviye; oynatım sırasında 11 seviye ses ayarı yapılabiliyor. Diyaframdan gelen ses azaltılmış (???) ve rüzgar sesi kesici filtre eklenmiş.

JPEG yeniden boyutlama: En boy oranı değiştirilemese de jpeg fotoğraflar daha küçük boyutlara indirgenip ayrı bir kare olarak kaydedilebiliyor.


GP-E2 GPS Desteği: Yeni GP-E2 kablo yardımı ile 7D lere bağlanabilecek.

İzleme sırasında çabuk kontroller: Fotoğraflar ekrandan izlenirken Q düğmesi sayesinde fotoğraf koruma, çevirme, puanlama, boyutlandırma, highlight uyarısı, AF noktaları gösterimi ve görüntü atlama menüsüne ulaşılacak.

Dosya ismi verme: Dosyaların ilk dört ya da ilk üç karakterini tanımlayabilme veya kayıt kalitesine göre otomatik isimlendirme geliyor.

Saat Dilimi ayarı: Dünya saat Dilimleri ve yaz saati otomatik desteği geliyor.

Büyütülmüş fotoğraflarda daha hızlı ilerleme: Fotoğraflar büyütülmüşken aralarında gezinme hızı arttırılmış.

Fena olmamış bence...