CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 73 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman 550D de aynı fotoğrafı çeker, hepsi aynı sonuçta
    Gene dönülüyor, dolaşılıyor aynı teraneye geliniyor.. O kadar göreceli şeyleri çok da anlamlı olmayan mukayeselerle tartışıyoruz ki.. Bence;

    Parametreleri doğru tayin etmek gerek. Örnekler üzerinden tartışalım. Tahir Yıldız'ın eline 550D'yi ver, benim elimdeki 5D Mark III'le alacağımdan daha iyi fotoğraflar çekecektir.

    Gibson Les Paul marka gitarı kazmator sahil gitaristinin eline versen Slash'in sololarını atabilecek mi? Bunun yanında virtüöz adamın eline Çin malı dandik gitar ver, bir iki akort eder gene keyifle dinlenesi güzel şeyler çalar. Burada önemli olan "aynı kullanıcı, iki farklı ekipmandan hangisiyle daha iyi sonuç alır?" sorusu ise sürat isteyen, daha ergonomik ve oturaklı kullanım peşindeki kişi, doğada/sokakta/sahilde daha ekstrem koşullarda fotoğraf çekecekse dayanıklılık/gövde kalitesi vs. açısından 7D ile elbette daha fazla tatmin olur.

    Fakat Mark II dahil pek çok body kullanmış bir amatör olarak söyleyeyim evet tek tekerleği, sabit ve tek ekranı, plastik kasası ile 550D ile ben kapalı ortamda da standart açık mekan çekimlerinde de 60D ile de 7D ile de aynı fotoğrafları çekerim.. Çekim süratinin, daha çoklu netleme noktalarının vs. fark etmeyeceği standart kullanımdan, objektiflerin falan aynı olması kaydıyla portre çekiminden falan bahsediyorum..

    Dünyanın her yerindeki işi bilen pek çok 7D kullanıcısı elbette gayet zeki ve bilinçli. 7D gövdeyi bir kez inceleme/kısa süreli kullanma fırsatım oldu. Bazı şeylerin tanımı yok. Kalite "ben buradayım" diyor. Fakat daha evvel de pek çok arkadaşın söylediği gibi 60D hattâ evet 550D dahi amatör adama gayet yetebilir. Üstelik kimsenin zoruna gitmesin çekilecek fotoğraf stillleri, kullanım alanına göre bu "yetme" fotoğraf kalitesi bakımından da "eşdeğer" olma anlamında geçerlidir. Bu tümüyle beklenti eşiğinden nelerin geçtiği ile ilgili.. Üstadların "gövde değil objektif" diye tutturmaları boşuna değil..










    Konu bohemiantirad tarafından (07.March.2012 Saat 10:56 ) değiştirilmiştir.
    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •