CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 103 adet sonuctan sayfa basi 81 ile 100 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: 60D, Dükkan garantisi, hot ya da ölü piksel ve uykusuz bir gece...

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    mertop
    Guest

    Standart 60D, Dükkan garantisi, hot ya da ölü piksel ve uykusuz bir gece...

    Uzun araştırmalarımı sona erdirirerek kararlı bir şekilde dün Hayyam Nova Fotoğrafçılık'tan spot olarak 60D mi tabii ki de "dükkan garantili" aldım.

    Henüz benim için uzman konumundaki arkadaşıma makinayı inceletme fırsatım olmadı.
    Ancak akşam ben anladığım ve araştırdığım kadarıyla bir kaç farklı diyafram ayarıyla çektiğim fotoğraflarda çok sayıda hot ya da ölü piksel diyebileceğim bariz noktalar gördüm. Tabii ki spot da olsa sıfır diye aldığım makinada böyle bir sorunla karşılaşmam epey canımı sıktı.

    Uykusuz bir gece geçirdim. Canonturkte ve farklı sitelerde hot ve ölü pikseller hakkında epey yazı okudum. Açıkcası sıfır makinada bunun başıma geleceğini düşünmezdim. Pek çok kişi uzun pozlamalarda hot piksellerin olağan ve normal olduğunu belirtmiş. Ancak 2000 TL gibi (bana göre) ciddi bir rakam ödeyerek aldığım sıfır bir makinayla (örneğin yıldızlı bir gecede gökyüzü pozlaması gibi) uzun pozlama yapamayacak olmak normal midir sizce? Ne yapmalıyım?

    1 saniye gibi kısa sayılabilecek uzun pozlamalarda bile kendini belli eden bu sorunlu piksellerden dolayı Nova Fotoğrafçılığın bana nasıl bir yol göstereceğini 2-3 saat sonra kendilerine telefon edip durumu anlattığımda anlayacağım.

    Gün içinde başarabilirsem uzun pozlamalı fotoğrafları da buraya ekleyerek yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi almak isterim.










    Konu mertop tarafından (11.January.2012 Saat 08:29 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •