Arkadaslar epey bir film setinde bulundum, Kamera da kullandim, film de cektim mazide. Hatta yaziyi yazarken esim yanima geldi soyle bir bakti ve hatta kamera kirmisligin bile vardi dedi ki dogrudur ama baska bir hikayedir.

5D Mk II fiyat / performansorani ile dusuk butceli bir cok yapimciya profeyonele yakin cekim yapma sansi sunuyor. Canon House MD dizisi ve benzeri calismalar ile bu durumu reklam ediyor.

Ancak 5D Mk II temelde bir fotograf makinesi, Dizayni tasarimi fotograf icin.Film icin kullanildiginda bir cok modifikasyona ve aparata ihtiyac duymasida bundandir. Bir arkadas da bu durumdan faydalanarak kendi sistemini gelistirmis. Caba icin once tebrik etmek gerekir diye dusunuyorum. Yaptigi urunde bayagi saglam gozukuyor.

Fiyat kismina bazi elestiriler olmus, kullanilan malzeme (Aliminyum, Karbon fiber vb), iscilik, destek gibi noktalari bilmeden Ar-Ge surecine hakim olmadan bu konuda ahkam kesmek bence bir hata. Heleki uc bes demir parcasina durumu indirgemek dogru degil. Bugun Manfroto 3182 fotograf tripodunun fiyati nin fiyati 570USD, 526,528XBK Video Tripodunun fiyati 1980 USD. Film cekimi de fotograf gibi ucuz bir alan degil yani. Ucuza malzeme bulunabilecegi gibi, pahali ama cok yuksek kalitede de sistemler bulunabilir.

Video cekiminin video kameralar ile yapilmasi gerektigini dusunenlerdenim. Ancak bu demek degil ki butce yetersizligi, yada kisisel tercihlerden oturu cesitli aparatlar eklenerek DSLR ile bir muzik klibi yada reklam filmi cekilemez.

O yuzden butun bu videoya ve Kadir'e tek bir elestirim olacak. Taniyanlarin yazdigi kadari ile alaninda profesyonel bir kameraman. Kendisini tanimam ancak durum bu ise;
Bu video ozelinde kameramanin arkadaki isigi daha iyi kontrol edebilmesi gerektigini ve iletisim - reklam amacli kullandigi, hazirladigi bir videoda daha anlasilabilir ve sakin konusmasi gerektigini dusunuyorum. Bunlar bir zorunluluk degil ama daha iyi anlasilabilmesini saglar diye tahmin ediyorum.

Saygiyla