Alıntı iceveberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yapılır neden yapılmasın.Ayrıca çok ama çok kaliteli bir timelapse olur ama bunda şöyle bir sıkıntı olur rander kısmı yani videoyu oluşturma kısmı uzun sürer.
yaklaşık olarak 1dk uzunlugunda saniyede 24 kare hızındaki bir timelapse videosu için yaklaşık 1500kadar fotograf çekmeniz gerekiyor. 5sn aralıkla fotograf çekerek oluşturacagınız timelapse sadece çekim kısmı 2 saat kadar sürer buraya kadar herşey tamamsa size 6D ile nasıl timelapse yapacagınızı anlatayım.
öncelikle makinenizi 4K boyutuna yani 8megapiksel çözünürlüge alın.
Daha sonra çekim için akıllı telefon mu yoksa kumandayla mı yapacagınızı karar verin.
Ben akıllı telefon kullandıgınızı düşünüyorum. Şünkü timer özellikli kumanda yaklaşık 100tl üzerinde bir fiyatı var akıllı telefonda ise ücretsiz bir uygulama ve OTG kablosuyla bu iş çözülüyor.uygulama ile kumanda birebir aynı özelliklere sahip.
yukarıda bahsettigim uygulama telefona yüklendikten sonra OTG kablosuyla makine akıllı telefon birbirine baglanır. ve uygulama çalıştırılır.
( Not: kızılötesi özelligi olan telefonlarda OTG kablosuna ihtiyaç yoktur. makineyi 2 saniye geçikmeli çekim moduna aldıgınızda telefon makinenizi kızılötesi ile tetikleyecektir.)
uygulama çalıştırılarak Timer sekmesine tıklayın ve aşagıdaki görüntü gibi bir ekran görüntüsü sizi karşılayacaktır.

Buradan interval(aralık) sekmesi seçilerek ne kadar aralıklarla fotograf çekeceginizi belirtin ben 5 sn seçtim. ekranda göründügü gibi.
Daha sonra bir altta bununan shot(çekim) sekmesinden kaçtane fotograftan oluşan bir timelapse yapacagınıza karar verdikten sonra buraya istediginiz rakamı yazabilirsiniz.
yukarıda görüldügü gibi ben saniyede 24 karede olacak 1dklık bir video için 1500 kare çekmesi için 1500 yazdım .
Sonrasında starta basın ve telefonunuz makinenizi kablosuz olarak tetikleyerek,yukarıdaki degerleri girerseniz size 1500 kadar fotograf çekecektir.
burada telefonu OTG kablosuyla baglamadıysanız. telefonun kızılötesi sensörü ile makinenizin ön kısmını görmesi gerekmektedir.
Son olarak lightroom veya photoshop ile olmadı başka bir program yardımıyla çektiginiz görüntüleri video haline getirebilirsiniz.
uygulama olarak aşagıdaki videoları inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=piTbWdeNWaA
https://www.youtube.com/watch?v=VNilggbIpss
Bunu ek konu olarak açabilir misin, çok güzel anlatım olmuş ?