Timelapse bildigim ama ilgilimi cekmeyen bir konu oldugu icin daha simdi baktim. Bu konuda sanirim bir iki sey soyleyebilecek tecrubeye de teknik bilgiye de sahibim.
Ilk olarak konuyu acan arkadasa saygisizlik olmasin yaptigi ise bir bakalim;
Time Lapse olarak basarili degil malesef. Eksikliginiz her bir karenin goruntude uzun duruyor olmasi ve goruntuyu bir araya getiren kare sayisinin azligi. Ayni zamanda gorsel olarak zayif bir kadraj secmissiniz.
Ikinci olarak Kemalettin Bey'in yazdiklarinda malesef sadece bir dogruluk payi var o da bu teknigin ismi hakkinda. Time Elapse degil teknigin ismi time lapse. Yorumun kalaninin sadece dusunulmeden yazildigini umuyorum.
Son olarakda Time Lapse teknigi bir fotograf teknigi degil bir film teknigidir. Aslinda elde edilen goruntulerin sinema nin ilk doneminde saniyede 15 kare ile cekilip sonradan saniyede 25 kare ile gosterilen sinemadan cok da farki yoktur.
Eger filmi bir kamera yada digital bir kamera ile saniyede istenilen efekte gore 2-15 kare arasinda bir hizde cekim yaprsaniz ve noraml sinema filmi hizi ile gosterirseniz sonuc ayni olacaktir.
Bir cok sirketteki video kayit gozleme cihazlari bu sekilde kayit yapar mesala.
Fotograf makinesi ile bu teknigin ilk kullanilmasi yanlisim yoksa animasyon filmleri zamaninda her hareketin tek tek fotograflanmasi zorunlulugundan ortaya cikmistir. Stop motion animasyonlar buna en guzel ornektir.