@kuvva
Tesekkur ederim

Sitedeki blogda iki adet guncelleme yaptim. Sitenin genel hedefledigi kitle geregi yazilar ingilizce ancak burada kisa aciklamalarini yazacagim.

Birinci yazi Los Angeles Downtown da yapilan sanat yuruyusu ve burada cektigim fotograf uzerinden Rus yonetmen Dziga Vertov ve onun Sinema Goz kurami uzerine.



http://www.aydinphoto.com/art-walk-a...az-cinema-eye/

Sayfada manifestosunu uygaldigi ve sinema tarihinde onemli yer tutan Film Kamerali adam filminin linkide bulunmakta.

Sinema goz (kinoglaz) kurami hakkinda kisa turkce bilgiyi burada bulabilirsiniz. Fotografci acisindan da oldukca onemli tezler one surer. Kinoglaz Manifestosu - Vikipedi

Ikinci yazi ise savas fotografciliginin dogusu userine. Bugun Ukrayna'da yasananlar ve Rusya ile batili devlerler arasinda ortaya cikan gerilimin bulundugu bolge Kirim ayni zamanda Savas fotografciliginin dogum yeri. 1853 yilinda gerceklesen Kirim savasinda yer alan uc fotografcinin cektigi kareler (ozellikle bu fotografcilar resmi olarak fotograf cekmek icin tutulduklarindan da dolayi) Profesyonel Savas Fotografciliginin baslangici olarak kabul ediliyor.



Yazida Ingiliz fotografcilar Roger Fenton ve James Robertson ile italyan-ingiliz fotografci Felice Beato hakkinda kisa bilgi ve cektigi fotograflara ornekler bulunuyor.

Crimean War - War Photography was born in Crimea | Aydin Palabiyikoglu Photography - AydinPhoto.com

Saygilar