Alıntı montevo55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba benimde bir iki sorum olacak

1 canon 600d kullanıcısıyım.nette gördüğümüz gibi cam gibi net fotoları çekebilmek için illaki pahalı lenslerden mi almalıyım?
2 resimlerimi 1e1 çözünürlüğe alıp baktığımda pütürlü net olmadığını görüyorum,gündüz çekimleirnde de.biraz küçültünce bunlar kayboluyor.bu normal midir?
3makineme magic lattern yükledim.sırf video çekerken bitrate düşük olsun,45 çok fazla, ve daha uzun çekeyim diye.şimdiye kadar 1 saatlik kesintisiz bi çekimim oldu.acaba bu makine için zararlı mıdır?
Öncelikle net fotoğraf için illa ki pahalı lensler gerekli değil. Doğru netleme ve doğru enstantane ile veya odak istifi tarzı teknikler ile net fotoğraflar elde etmek mümkün. Tabi bir yere kadar. Yoksa 70-200 is2 ile 18-55 in optik elementleri aynı kalitede değil. Bu da netliği etkiliyor. İkinci soru için iso konusunda olabileceğini düşünüyorum. Öncelikle iso konusunu araştırıp isonun doğru aralıkta olduğundan emin olmakta fayda var. Son soru da makine için zararlı olduğunu düşünmüyorum. Uzun süre sensörün açık kalması ısınmasına sebebiyet verebilir. Bu da hot pixel oluşumuna neden olabilir. Ama onun dışında bir sorun olacağını sanmıyorum. Tabi fabrikanın 30dk sınırını geçmek tartışılır ama genel anlamda video çekmek zararlı olsa üreticiler bu özelliği koymazdı.