CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 35 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree12Likes

Konu: MinicooperS Shoots

Konulanmış Görüntüleme

  1. #22
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,592

    Standart

    Fotograflara biraz elestiri getireyim...

    1 ve 2 numarali fotograflarda arka plan cok ozensiz secilmis. Fotograf ile yeni ugrasan arkadaslarin genel problemi oldugu icin yazmak istiyorum. Bazen konumuz ozellikle uzerinde siklikla calistigimiz bir konu olmadiginda bizi cok etkiler. Oyleki konuya odaklanmakdan detaylari kaciririz. Oysa fotograf on plani, objesi, arka plani, kadraji, isigi, tonlari, filtreleri ile bir butundur.

    3 numarali fotograf aralarinda en iyisi. Ancak ondada detaylara dikkatsizlik on camda gorunen plaka ile ortaya cikiyor. Eger musteri (musteriden kastim cekim yapilan kisi) ozellikle arabnin kimin oldugu belli olsun diye cikmadiysa ortaya o plaka orada olmamali.

    4 ve 5 numara benzer kadrajlar objeye biraz daha yaklasilabilirdi. ozellikle 4 numaradki su birikintisi sanki biraz daha yaratici kullanilabilirdi.

    6 da Mustafa'Nind abahsettigi porblem var ki bence ozellikle ana objenin sigmamasi ciddi bir problem.

    7 de arac biraz daha one cekilip yakinlasarak tek bir arka plan kullanilabilirdi. Hem uzak olmasi hemde parcalanmis plan dikkati dagitmakta.

    Bu elestirilerden sonra bir kac da tavsiyede bulunmak istiyorum. Sizin ozelinizde ilgilenen tum dostlara tabii ki...

    - Fotografi cekmeden evvel onu arkasi butun bilesenlerine ozen gosterin.

    - Sabit objeleri tripod ile cekin ve ozellikle arac gibi bir cok farkli acida parlak yuzeyi olan objelerde C-PL filtreyi farkli acilarda kullanarak araba uzerindeki yansimalari engelleyin. Ardindan bu fotograflari birlestirerek temiz bir goruntu elde edin (ucuz yontem). Aksi durumda harici bir isik ve cesitli yansima onlemek icin kullanilan paravanlar kullanin (zahmetli ve butce gerektiren ama en saglikli ve profesyonel yontem).

    - Bir konuyu calisirken (bu arac veya baska bir urun olabilir) farkli acilari ve detaylari mutlaka cekin. Bu urunun tam olarak gosterimi icin oldukca onemlidir.

    - Ozellikle biri icin bir is cekiyorsaniz once piyasa tarafindan kabul goren kareleri cekin. Sonra fotogarffci olarak ne ekleyebiliyorsunuz ne fantezi yapiyorsaniz yapin. Musteri memnuniyeti her zaman onemlidir ozelikle profesyonel olarak bu isi yapiyorsaniz.

    - Imzaya gelince binlerce fotografci ayni tarzi kullaniyor her zaman ayri olmak sart degil. Ancak; fotograflarinizin ticaret disi kullanimindan ve paylasilmasindan cok rahatsiz olmayin. Fotograflarin gorunumunu etkileyecek imzalardan kacinin. Bu tarz fotograflar paylasildikca taninirsiniz ama ortsaindan yazi gecerek fotografin zor goruldugu uygulamalar portfolio ve benzeri sunumlar icin uygun olsada genel olarak fotograflarin paylasilma oranini azaltir.

    SOn olarak size yapilan elestiriye gelince ne super guzel elestirlerini nede bu kadar havada kalan olumsuz elestirileri cok da dikkate almayin derim. Bir sure evvel yazdigim ve uzerinde dostlarin katkisi ile gelisen bir konu vardi isterseniz bir bakin...
    http://www.canonturk.com/vbulletin/f...i-anlamak.html

    Saygilar










    Konu tunapala tarafından (10.December.2012 Saat 07:33 ) değiştirilmiştir.
    mustafanazif, semih07 and eczsahar like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •