CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes
  • 2 Post By kaanakman

Konu: Dolandırıldım, lütfen fikir verin.

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Baybora Atav
    Makina:
    Canon 5d Mark 3 / nikon D 80 / Minolta Af 9000
    Üyelik tarihi
    16.March.2013
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    37

    Standart Dolandırıldım, lütfen fikir verin.

    Arkadaşlar merhaba, geçen hafta başıma gelen ciddi bir olayı paylaşmak istiyorum. Adli süreç devam ettiği için bazı bilgileri eksik verirsem kusura bakmayın.

    Bu ilanda 5d Mark 3 ve 4 objektifimi satılığa çıkarmıştım. http://www.canonturk.com/profesyonel...sesuarlar.html (kendi emailim üzerinden giremeyince bu hesap ile ilanı duyurmuştum. şimdi aynı mail adresi ile eski hesabıım ile girebildiğim için buradan yazıyorum.

    Geçen hafta perşembe günü yaklaşık 4-5 gündür telefon üzerinden pazarlık yaptığım bir şahıs ile buluşmak üzere İstanbul beylikdüzüne gittim. Şahıs kendisi yerine Beylikdüzü belediyesinde çalışan kardeşi ve oğlunun buluşmaya geleceğini söyledi. bu iki kişi ile buluşarak bir simit kafede setimi tanıttım. sonrasında beğendiklerini ve alacaklarını söylediler. ben kutulara yerleştirerek kendilerine verdim. Belediyede çalıştığı yalanını söyleyen şahıs ile belediyeye gitmek üzere kafeden ayrıldık. O sırada diğer şahısa kursunun olduğunu söyledi. bir anlık dalgınlığım ile makine ve objektiflerin olduğu poşeti alarak uzaklaştı. bende belediyede çalıştığını söyleyen şahıs ile bankaya doğru taksi ile gittim. Belediye olduğunu sadığım bir iş merkezi önünde ( beylicium) bir kafede tekrar durduk. kendisi aracını alacağını söyledi. birlikte iş merkezi önünde taksiden indik. Adamın teklifi üzerine bir kafede tekrar oturduk. O sırada kendisinin belediyede fen işleri müdürü ve daire başkan yardımcısı olduğunu söyleyen şahıs, bir kaç telefon görüşmesinden sonra imza atıp geleceğini söyleyerek benim hala belediye sandığım iş merkezine girdi. 1 dakika sonra şüphelenerek arkasından gittim ancak kendisini bulamadım. yani anlayacağınız 3 kişilik bir çete tarafından dolandırılarak yıllarca çalışıp biriktirdiğim, gözüm gibi baktığım makinem ve objektiflerimden oldum. gece hiç uyumadan otobüs yolculuğu ile ulaştığım belikdüzünde yaşadığım bu olay tam anlamı ile bana hayat dersi oldu. Neyseki şahısların çok sayıda net kamera görüntüsüne ulaşabildik. bu işin adli takibini sonuna kadar götürmeye kararlıyım. sizden ricam bu makineleri alan, satan ya da gören olursa bana ulaşmanızdır.muhtemelen yakın bir zaman içinde bu set, dolaşıma sokulacak. bu olay sadece benim için değil tüm fotoğraf ve film tutkunları için bir ders niteliğinde. Makinenin seri numarası belli eninde sonunda bu makineye ulaşacağım. Ve bu dolandırıcıların en ağır şekilde cezalandırılması için avukat arkadaşlarım ile elimden geleni yapacağım. Bu konuda bana gerek fikirsel gerekse eylemsel olarak yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden minnetlerimi sunarım.











  • #2
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Samed Bşmtf
    Makina:
    Canon EOS 80D, Xiaomi Yi, Apple iPhone SE
    Üyelik tarihi
    12.January.2013
    Nereden
    Balıkesir
    Mesajlar
    552

    Standart

    makine ve lenslerin seri numaraları varsa yazarsanız, rast gelen biri olursa sizinle iletişime geçebilir.











  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan Akman
    Makina:
    Canon 5D Mark III, Sigma 35mm 1.4 DG HSM ART, Canon EF 24-70 f/2.8L II USM, Canon EF 70-200MM F2.8L IS II USM Lens
    Üyelik tarihi
    14.April.2013
    Nereden
    Manisa
    Yaş
    42
    Mesajlar
    224

    Standart

    Geçmiş olsun oldukça sıkıcı bir durum. Umarım en kısa zamanda bulunur.

    Ancak size naçizane bir tavsiyem olacak. Bu konuyu silin.
    Sizi dolandıranlar ekipmanınızı ya İstanbul'da Sirkeci'de bu ekipmanı satmaya çalışacaklar ya da sahibinden.com gibi sitelerde satacaklar. Elbette Canonturk'un de bir alternatif olması mümkün. Gerçi bu işi yapanların çok da korkusu olmuyor ama yine de mümkün oldukça ürkütmemek gerekiyor. O sebeple ben silmenizin daha hayrınıza olacağını düşünüyorum. Bir müddet sonra aynı konuyu açarsanız. Bu süreçte https://www.stolencamerafinder.com ve benzeri siteleri kullanmak faydanıza olabilir. Biliyorsunuz internet ortamına makinelerden yüklenen fotoğraflar exif bilgilerini vb içeriyorsa aynı zamanda makinenin seri numarasını da içeriyor. Bu sitede yüklelenen fotoğrafları periyodik olarak tarayarak aynı seri numaraları makineden çekilen fotoğrafları buluyor böylelikle hırsızlara veya dolandırıcılara ya da sonrasında makineyi satın almış diğer kişilere ulaşmanızı sağlıyor. Hatta bu gibi sitelere üye olup bir miktar ödeme yaptığınız da mailinize aynı seri nolu makineyle çekilmiş bir fotoğraf tespit edilirse bildirim gönderiyorlar.
    Bir diğeri de sahibinden.com gibi websitelerine bu tarihten sonra ilan açacak insanları takip etmek, beyhude olacağını söyleyenler olabilir ancak buna değer. Yeni ilan açan ve şüphelendiğiniz kişilerle (başka bir isimle) iletişime geçip örneğin AF mekanizması çalışıyor mu back focus front focus problemi var mi gibi bahanelerle "bir test fotoğrafı gönderebilir misiniz" (örnek olarak söylüyorum) diye sorduğunuzda (tabiki şansınız da olursa) size gelen fotoğrafların makine seri numaralarını kontrol ederek kendi makinenize ulaşabilme ihtimaliniz var. Son olarak da makine satan dükkanlarda çarşılarda peyderpey dolaşıp ikinci el body aradığınızı sorup makinelere bakmak o arada da seri nolarını kontrol etmek bir sonuç alma şansınızı arttıracaktır. Şayet bulursanız güvenlik güçlerine haber verip güvenlik güçleri geldiklerinde elinizdeki müşteki ifade suretini ve varsa fatura suretlerini kendilerine verip durumu açıklamanız yeterli olacaktır (bunun dışında makinenizin halihazırda bulunduğu işyerinde bulunanlarla güvenlik güçleri gelmeden konuşmak bir takım sıkıntılara neden olma ihtimali olduğundan bundan kaçınmanızı öneririm).

    Geçmiş tecrübelerimden yola çıkarak bunları öneririm. Tahminime göre ekipmanınızın değeri bir hayli fazla o yüzden bunları yapmaktan zarar gelmez hatta faydanıza olabilir.

    Tekrar geçmiş olsun kim bilir kaç yılın emeği.










    Safaks and Serdaryus like this.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •