CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree34Likes

Konu: Leica sevgisinin kaynağı nedir?

Hybrid View

  1. #1
    tekos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    tekin turkdogan
    Makina:
    Canon 5d mark3, Leica M9, Canon 1Dmark4,Canon FTb,zenith 12XP,Lubitel 2,rollei xf35,rollei se35
    Üyelik tarihi
    07.February.2012
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    172

    Standart

    "Ben hayatımda hiç Leica görmedim Yani x1 haricinde

    Ancak fotoğraflarına baktığımda özellikle dolgun renkli sonuçları görüyorum. Hepsi sanki ya aynı dijital müdahaleden geçmiş -ki mümkün olamaz- ya da bilmediğim bir özellik var bu cihazlarda.

    Leica'nın Leica olma sebebi nedir?"

    Ahmet bey
    konuyu yeni gördüm, Ankara'dayım, isterseniz beraber fotograf çekmek yada sohbet için buluşabiliriz. Ben çeşitli makinalar kullandıktan sonra 1,5 yıldır M9 kullanıyorum, elimde leica ve vigtlander lenslerim var, en son model değiller ama sizle de paylaşabilirm. Bende hasselblad'ı merak ediyorum.

    Ancak, 3 yıl kadar L serisi lenlerimle yaptığım çekimlerden sonra leica ile yaptığım bir kaç deneme sonunda neredeyse tüm canon lenslerimi sattım (24-105 f4,50 f1.4,17-40 f4). Leica 50 mm f2 lensim aslında 1960'lardan kalma ama çektiğim her fotografta ben bile şaşırıyorum.
    Ama, rangefinder kamera ile yapamadığınız şeylerde var. Örneğin, eskiden 70-200 100-400 lenslerimle istediğim kadrajda anında otofokusla fotograf çekmeyi hala özlüyorum.
    Leica ile şöyle bir durumda oluyorsunuz, cüzdanınız ve taşıdığınız fotograf çantası hafifiliyor kesinlikle.

    Görüşebilmek umuduyla,
    Tekin










    hilmiakdag likes this.

  • #2
    Ahmet Yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ... ...
    Makina:
    Hasselblad 501cm, Leica M6 TTL, Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    03.July.2010
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    45
    Mesajlar
    2,987

    Standart

    Alıntı tekos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ahmet bey
    konuyu yeni gördüm, Ankara'dayım, isterseniz beraber fotograf çekmek yada sohbet için buluşabiliriz. Ben çeşitli makinalar kullandıktan sonra 1,5 yıldır M9 kullanıyorum, elimde leica ve vigtlander lenslerim var, en son model değiller ama sizle de paylaşabilirm. Bende hasselblad'ı merak ediyorum.
    Tekin Bey teşekkürler, çok memnun olurum,
    Özellikle pazar günleri ve hafta içi akşam saatlerinde müsait olabiliyorum. ODTÜ ya da Eryaman yakınlarındaysanız ivedilikle buluşabiliriz










    İNTERNETİME DOKUNMA!

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •