Detaylı bilgi için teşekkür ederim. Bacak sıkma konusu vazgeçirdi. Pan nedir bu arada, bazı terimlerin başka dillerde karşılığına aşina değilim.

Manfrotto 055X PRO B ne dersiniz?

Alıntı gtr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu tripod pan yapabilen kafa ve Arca-swiss uyumlu kızağı ile çok cezbedeci fakat 130cm yükseklik bana göre çok az özellikle 1.70 ve üzeri boya sahipseniz. Bu model Benro A1690T+BH0 / A169 M8'in ((daha önceki adı) incelemesi Benro A-169 Tripod İncelemesi | BasÇek)) değişik bir versiyonu sanırım. Boy olarak kısalmış,bacak açısı 3'ten 2'ye düşmüş fakat kafa pan yapar hale gelmiş ve Arca-swiss tip kızak kullanılmış. Bu tip kızaklarda emniyet kilidi olabiliyor, bu kafada var mı anlayamadım. Yine de makineyi yerleştirmek daha pratik.

Benro A1690T+BH0 Magnesium Travel Angel Serisi Tripod Top Kafa İle Aradaki fiyat farkı çok az. Bu tripodu A169-M8 adıyla satılıyorken almıştım. Özellikle seyahatlerde kompakt yapısı çok işimi gördü. Pan yapamaması başlarda biraz canımı sıkmıştı sonradan pan yapabilen bir tripod da aldım fakat çok az ihitiyaç duydum.
Bu tripodların beğenmedim tarafı biraz eziyet haline getiren sıkmalı tripod ayakları. Açması eliniz büyükse çok rahat fakat 3x4 toplamda 12 halkayı sıkmanız ve de sonrasında tek tek ayak üzerine bastırıp tam olarak sıkılmış mı yoksa gevşek kalıp içine kaçan var mı kontrol etmek gerekiyor.