Ben o tripod'u NEX 5N için aldım ilk başlarda. Boyutundan dolayı rahat taşırım makineyi her yere götürürken tripod'u da götürürüm düşüncesi ile aldım. Yani çok fazla beklentim yoktu. Karbon Fiber Siriu tripod'um var boyutundan dolayı insana eziyet veriyor bazen.

Tripod sanıldığından daha stabil onu söyleyebilirim. Işıkla boyama çalışması yapmıştım evde. Uzun pozlamada dikey kadraj makineyi bağladığımda 5DMK3+24-105 bağlı iken hiçbir kaydırma olmadı. Bana güven veriyor tripod. Bu boyutta bu kadar stabil tripod gerçekten eşine az rastlanır. Tek eksiği daha önce dediğim gibi hızlı tak çıkar tablasının olmaması. Kafaya vidalayarak takıyorsunuz.

Dışarıya çıkıp deneme şansım olmadı. Ama sorun yaşayacağımı hiç sanmıyorum. Yerinde görüp denemede fayda var. Kadri abi işini bilen bir esnaftır. Tüm ürünleri resmi ithalat olduğundan dolayı fiyatları belki piyasaya göre pahalıdır ama kalitelidir. Nest tripodlarda 5 yıl garanti var. Bu garantiyi resmi ithalatçısı olarak Kadri Şenruh veriyor.

Şu da bir gerçek ki bu tripodla saatlerce yıldız pozlama yapıldığında yada ne bileyim çok rüzgarlı bir ortamda ND filtre ile yarım saat pozlama yapıldığında sorun çıkarabilir ama bir geziyi çok rahat çıkarır. Mucize bir alet değil tabi ki ama ufak yapısı sayesinde her yere girer ve günü kurtarır.