Alıntı armanthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
100.000 - 150.000 çekim sayısına ulaştığında perde artık yeter deyip bozuluyor ve inmemeye ya da kalkmamaya başlıyor. Bunun sonucunda da değişmesi gerekiyor. Serviste yan sanayi perde ile 250 TL gibi bir maliyete değişiyor yenisi ile. Tabii bunlar ideal sayılar, daha azında kırılan ya da daha çok giden perdeler de görülmüş.

Aynı şekilde bu aralıklarda deklanşör de bir süre sonra kirlenme (parmak teri ve kir) ve eskime sonucu bastığınızda cevap vermemeye başlıyor, böylece onu da değiştirmek zorunda kalıyorsunuz (100-150 TL arası da onun maliyeti)

Tabii diğer önemli faktör de şu : Canon sağolsun, makina devamlı dosya numaralama dahi seçseniz (ki bunu seçmezseniz o zaman daha da beter), 10.000 perdede bir dosya numarasını sıfırlıyor.

Yukarıdaki arkadaşların başına gelenin sebebi bu. Bir makina elinize alıp bir kare çekiyorsunuz, bakıyorsunuz 3546 gösteriyor sayıyı. bu demek değil ki o Canon dslr 3546 perde sayısında. 13546, 43546 gibi sayılar olabilir.

Bu yüzden perde sayısı makinanın ne kadar kullanıldığı ile ilgili bir ölçüt. 2. Elde ne kadar az kullanım o kadar makbul makina malumunuz

Umarım açıklayıcı olmuştur.
teşekkür edeirm bilgiler için.