Arkadaşlar, üstadlar, bir soru ile sizi rahatsız edeceğim müsadenizle.

Başlıktada belirttiğim üzere BULB modu ile ilgili. Uzun pozlama yapacağımda ve bunun süresi 30 sn 'yi geçeceğinde doğal olarak BULB moduna alıyorum. İstiyorum ki deklanşöre bir kere basayım ve çekim başlasın. Daha sonra tekrar bastığımda çekim dursun.(Evet bu durumda titreme olacaktır ama göze alıyorum elimde uzaktan kumanda olmadığı durumlarda) Ancak malum elim deklansöre ne kadar basılı durursa o kadar süre ile çekim yapıyor makine ve 100-120 sn 'yi bulacak uzun pozlamalarda parmak için işkence olabiliyor bu durum.

Uzaktan kumanda edinirsem ondada yine uzaktan kumandanın düğmesine ne kadar basarsam o kadar mı çekecek yoksa bunun daha kolay bir yolu var mıdır? Çekim süresini ayarlamak yada düğmeye iki basışım arası çekim yapması gibi.
Bu amaçla bir kumanda almıştım ancak elimde patladı çalışmıyor. Hangisi olduğuna buradan bakabilirsiniz.

Ayrıca birde uzaktan kumandada geniş kapsama mesafesi olması mümkünmüdür. Mesela bir gezide tüm gezi grubunu bir yere toplayıp, 10-15 metre uzağa tripodu kurup, kadrajı vs ayarlayıp, elimde kumandayla aralarına geçip oradan kumanda düğmesine masarak çekimi sağlamak istiyorum.

Bu isteklerimi karşılayacak bir kablosuz kumanda var mıdır acaba?

Canon'un orjinal rc-6 sı'nın çekim mesafesi 5m olduğu için düşünmüyorum almayı. Başka öneriniz varmıdır? Fiyat mühim değil, yeter ki elimde kalmasın yukardaki 50 tl verdiğim ürün gibi.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...