@profmacit

Lutfen bilgiyi ya tam verin yada eksik bilgilerle yaniltmayin. Disarida kullandiginiz surece cop poseti veya ozel koruma kaplari makinenize hic bir zarar vermez. Onemli olan soguktan sicaga geciste bu kabi makinenizden hemen cikartmanizdir. Aksi takdirde sera etkisi yasanacak olusan iceride yogunlasacak havanin sonucunda nemin makinenize tesiri kolaylasacaktir.

Kopeklerde ise durum farklidir. Vucut surekli isi urettikleri icin pamuk olmayan polyester agirlikli giysi gidirdiginizde kopekler terlemese dahi vucuttan gelen sis nedeni ile arada olusacak yogusma ve bu yogusmanin sogumasi hastaliga sebep olur. Ayni terli terli ceyranda beklemek gibi. Makinelerin olusturdugu isi ise bu is icinozel uretilmis yagmurluk, koruma gibi seylerin altinda (ki bunlarin alti havalanir) yogusmaya sebep vermeyecek kadar azdir.

@boyabadanaci

Bir ek bilgi vermek isterim... "Bazı arkadaşlar yağmurlu havalarda ekipmanlarını montlarının içine alıyorlar" Montun icerisinde tasina ancak eger gene bir koruma ile tasiyorsaniz uygundur. Genelde karli ve ekstra soguk ortamlarda majkinenin calismasi etkilenmesin diyerek vucuda yakin tasinmasi tavsiye edilir.