Alıntı Tuncbilek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
FF kullananlara konu dışı bir not:
Aps-c sensör kullanan birisi için 100mm 160mm'ye denk gelmez. 100mm'ye denk gelir. Çünkü apsc'den FF'e geçenler gibi hesap yapma gereği duymaz, 100mm açısını bilir ilk onu kullanmıştır tek onu kullanmıştır ve o açı onun için (benim için) 100mm dir Bunu yazma gereği duydum çünkü bir çok yerde, FF'e göre hesaplayıp croplu makineye göre konuşunca kullanıcının kafası karışıyor. Eskiden benim de karışmıştı, her seferinde hesap makinesini açtırtmaya gerek yok
Yanlis bri bilgi vermissiniz, daha dogrusu kismen eksik diyelim.

100mm olarak bahsettiginiz odak uzakligi hem APS-C lerde hemde FF sistemlerde aynidir.

Sensor boyutu degisti diye odak uzakligi veya net alan derinligi degismez. Lenslerin odak uzakligi ve gorus acilari makeneden bagimsiz olarak sabittir. Siz APS-C yada FF de kullansaniz 100mm lens ayni odak uzakliginda ayni alani gorur. APS-C de Sadece sensor taraindan lensden gecen isigin belli bir bolgesi yakalanir. Bu sebeple zoom yapmis hissi uyandirir. Bu bolge nin FF ile arasindaki fark Canonda 1.6 dir. FF lerdeyakalanan alan daha yuksek oldugu icin lensin gorus acisi fazlaymis gibi gorunur.

Kisaca crop denilen olayin PS de yapilan kirpmadan (Crop) farki yoktur. SAdce PS yerine sensorun kucuk olmasindan ortaya cikmaktadir. Yani 100mm FF ve APS-C ile bir fotograf cekin sonra FF'i 1.6 olarak kirpin (croplayin). ayni sonucu elde edersiniz.