CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    cco
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağın Coşkunırmak
    Makina:
    5d mark iii
    Üyelik tarihi
    28.August.2010
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    194

    Standart tripod ve balık gözü tavsiyesi lütfen.

    Arkadaşlar merhaba. Tripod ve "opekta" balık gözü ve balık gözü zımbırtısı (linkte göstereceğim üzere) tavsiyelerinize ihtiyacım var. Forumdaki tripod bölümünü ve opekta 6.5mm başlığını okudum. Bazı sitelerde de araştırmalar yaptım. Artık sonuca bağlamam gerekiyor.

    Ekipmanlarım : Canon 50D + 24-70 f/2.8 L (ama 16-35 f/2.8 L ile takas+para olabilir) + 50 mm f/1.8 II ...

    fotoğraf öğrencisiyim. aslında portre / geniş açı ile sokak / iç mekan / dış mekan fotoları çekmek istiyorum. Ama 50D den geniş açı alamıyorum. Neyse konumuza dönelim. Ha,balık gözü sadece fantezi ve keyifli fotoğraflar çekebilmem için düşündüğüm bir durum. Opekta 6.5 mm 299 dolara aklıma yattı. Hayyamda bulabilirsem alabilirim. Ancak bir de şu linkteki ürünü gördüm : Amazon.com: Opteka .35x HD² Super Wide Angle Panoramic Macro Fisheye Lens for Canon EOS 1D, 5D, 7D, 10D, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, Digital Rebel XT, XTi, XS, XSi, T1i & T2i Digital SLR Cameras: Camera & Photo ...dün daha ucuzdu. Zam gelmiş. BU ürünü de sanırım 50 mm objektifime takarak kullanabiliyorum !? Haliyle daha ucuz bir yöntem. Tavsiye eder misiniz ? Ayrıca hayyamda bulunabilir mi bu ürün ? (hoş, uzakdoğudan kargo da yaptırılabilir.)

    Gelelim tripod konusuna... Tripod elvadiyelik olacak ancak uçuk paralar verme durumum yok. Ha boş beleş bir şey de almak istemiyorum. Tek istediğim max.performans/fiyat. 1.tercih olarak elbette manfrotto öneriliyor. Ortalama 300-400 civarı şu aradığım özelliklerde bir tripod bulunabilir mi ?

    - Ekipmanlarımı gayet de rahat taşıyabilecek ve asla titreme, oynaşma, kıpraşma yapmayacak.
    - Minimum yükseliği 8 veya daha alt olan.
    - İyi bir kafası olan. Bir çok hareketi rahatlıkla yapabileceğim,sağlam vs.
    - Tripod borusunun (tam olarak adını bilmiyorum ama 3 ayak ortasında bulunan, o kafayı taktığımız boru) çıkarılıp yatay olarak da kullanılabileceği bir tripod (örneğin manfrotta basic 550 modelinde yok. Prolarda var sanırım.)
    - Marka tercihim yok. Sağlamlık ve performans önemli olan. Ama manfrottoya yaklaşamayacaksa yapacak bir şey yok; ille de manfro ve giden yeşil dolarlarım ...

    Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Makinemi alırken de yardımcı olmuştunuz.) Ayrıca bilgisi olan varsa hayyam fiyatlarını da verebilirse memnun olurum. Yoksa verdiğiniz modeli telefonla sorar, sitede paylaşırım.










    Konu cco tarafından (23.November.2010 Saat 15:49 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •