Merhabalar,
Forumdaki araştırmaları ve konuları yaklaşık 1-2 haftadır takip ediyorum ve kendime keşke kamerayı almadan önce burayı görseymişim diyorum. İlk DSLR makinem Canon olduğu için buraya birden ısındım

Yaklaşık 3 ay önce, 3bin shutter'da Canon 400D 18-55 kit lens, Sigma 70-300 Telephoto lens, 2* 4Gb Extreme bellek, Orjinal Grip, 2* orjinal pil, UV filtre, sağlam bir tripot ve vonguard kamera çantasına 1.100 TL gibi bir rakam ödedim. Çalıştığım yerde bir tanıdığım yurtdışına yerleşeceği için kamera hobisine ait neyi varsa bana devretmiş oldu.

Şuan bildiğim kadarıyla 400D hayyamda 2. el kit lens ile birlikte 750TL civarında satılıyormuş. Sigma lensin fiyatını bilmiyorum ama 1.100TL bu paket için fazlamı değilmi diye kuşku içerisindeydim

Ama artık kameramı satıp üst sınıfa geçmek istiyorum, bunun içinde araştırdıklarıma göre 550D iyi bir alternatif olarak gözüküyor gözüme.

Alacağım makinayı spot piyasadan sıfır kutulu almak istiyorum.
Sizce bu elimdeki bu seti yine aldığım fiyata yakın bir değerde satıp üzerine 500-700 TL arası ekstra nakit koyup hangi makineyi almalıyım ?

Yani limitim ortalama 1.500 TL olacak, almak istediğim makinadan beklentilerim ise ;
detaycı olduğum için 15mp'den yüksek olmalı ve nadir olarak kullanıcak olsamda HD video kayıt edebilmeli.

Bu özelliklerde gözüme çarpan Canon 550D var, fotoğraf kalitesi beni tatmin edebilecek düzeyde sanırım.

Şu sıralar bu makinanın 18 55 IS kit lens ile birlikte spot fiyatını öğrenen varmıdır ?
Ve sizce 400D'Den 550D 'ye geçiş mantıklıdır ?
Yani basamak basamak atlamakmı mantıklı yoksa birden 7D gibi üst sınıf bir makinaya geçmekmi mantıklı.

Bu arada fotoğraf çekme aralığım, manzaradan başlayıp, portre ve makro olarak gidiyor. Özellikle gece çekimlerinde long exposure ve genel olarak HDR tekniklerine bayılıyorum.