..................................
..................................
Konu baycohen tarafından (30.November.2012 Saat 23:19 ) değiştirilmiştir.
Merhaba,
Zenit ET fotoğraf makinası ve industar 61 L/Z m42 lens ile ilk 36 pozumu tamamladım. 7,5 TL Kodak Color Plus'a 10 TL'de banyo ve cd'ye yükleme ücreti ödedim. Yani toplamda bana maliyeti 17.5 TL'ye geldi. Çektiğim iki fotğrafı ekliyorum. Bir tanesi hoşuma gitti, diğerinde de sol tarafta bir siyahlık var. Toplam 13 pozun soltarafı böyle siyah. sebebi hakkında yorum yaparsanız sevinirim.
Şimdi bir yol ayrımındayım.
1. YOL: 7,5 TL'ye aldığım filmi internette 4.5-5TL'ye satıyorlar. Film alsam, sadece banyo yaptırsam. Negatifleri de evde CS9000F yada Epson500 gibi bir tarayıcı ile tarasam.
2. YOL: Analog sevdasından vazgeçip dijitalde devam etmek.
Yorum ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkürler.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Fujifilm X-A1|Nikon F5|Nikon F Photomic FTn|Mamiya M645|Minolta XG-M|Kiev-3|Lubitel2
Fujinon 16-50|Nikkor Auto non-Ai 24mm f/2.8|Nikkor Ai 50mm f/2|Nikkor 50mm f/1.8 AF-D|Minolta Rokkor 50mm f/1.7
Evet pozometresi var.Bu tarihten sonrada çokta bir güneşli hava beklemiyorum.) olursa ona göre deneme yanılma ile gideriz artık.)
sevgilimi ve kedimi çekicem portre.birde yerine göre manzara.
şayet pek başarılı olamazsam, en azından diyafram öncelikli bir canon program alırım.
Bazı arkadaşlar bana kızabilir ama sen yine de dijitale geçparana yazık
analog zamanında diapozitif ayrı bir zevkti. geçenlerde analog bir chinon almıstım. dia bulamadım hayal kırıklıgı. sattım. iyi bir manuel lens ve dijital isin ozu bence.
Hayatta En Hakiki Mürşit, İlimdir, Fendir.
Yorum ve bilgiler için teşekkürler..
Analog makinenin keyfi ayrı.Ben Zenit 122 ile başlayayım dedim öğrenciyken.Film al,çektiğin ayarları not et derken hem paradan oldum hem de bir adım ilerleyemedim.Ha,benim yeteneksizliğimdir orası ayrı.Fotoğrafçılığa yeni başlayan arkadaşlara analog ile başlamalarını önermem.Öyle birkaç film yakıp öğrenilmiyor orası bir gerçek.Ama ayak direyenlere tavsiyem Zenit 122'dir. 50TL'ye dahi bulabilirsiniz.Perdesini ve pozometresini almadan önce bir yoklayın.
Konu senereren tarafından (09.November.2012 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir.
Ben de yavaştan analog çekimlere orta format Mamiya rb67'yi bir arkadaştan ödünç alarak giriş yaptım.
T-Max 100 ve 400 olarak ikişer paket de film aldım.
Bence analogun en büyük artısı "fotoğraf" çekimini planlamayı öğretmesi.
Dijital gibi herşeyi yüzlerce ama niteliksiz çekmekten kurtarıyor.
Bakalım, henüz hiçbir baskı almadım. Alınca paylaşımda bulunacağım forumumuzda.
Eğer filmleri yakmadan baskı alabileceksem en iyi gelişimin önce dijitalde deneyim-teknik bilgi sonrasında analog olduğunu da söyleyebileceğim.
Ayrıca bu faydalı başlık için herkese teşekkürler...
İNTERNETİME DOKUNMA!
cok buyuk bir analog taraftari olarak fotografa analogla baslamanin ciddi anlamda ogrenmeyi zorlastiracagini ve cok masraf cikartacagini dusunuyorum.Bencede dijitalle baslanmali (dslr olmasa bile dslr like) ayarlarin tam anlami ogrenilmeli ondan sonra analoga gecilmeli.Ben sahsen boyle yaptim.Fotografa ilk basladigimda bir komsumuzun olen esinden kalan bir AE-1 program seti vardi.Icinde tele 50mm ve 35-70 objektifler vardi ve cuzzi bir fiyata alacaktim.Ama masrafinin altindan kalkamayacagimdan almaktan vazgectim ve bir 350D almaya karar verdim.
Simdi dusununce belki o zaman onu alsaydim bugun bu kadar buyuk bir analog hayrani olmazdim diyorum.Keza ogrenilmis temel fotografcilik bilgisinin ustune analog fotografa baslamak inanilmaz keyifli oldu. 1.5 sene once analog'a basladim bugun 3 makinem oldu,karanlik oda kurdum
"ANALOG" SOHBETLER MÜDAVİMİ
Katılıyorum. Öğrenme aşamasında çok deneme yanılma fotoğrafı çekilmesi gerek ve bu analog ile çok zor. En iyisi dijitalle başlamak. Daha sonra da analoga hemenizi tavsüye de pek etmiyom çok pis masraflı :P ama heves varsa geçilebilir
Sent from my HP printer by Tapatalk 2
Aslinda pahali gelmiyor bana ama ilk yatirim maliyetlerini arttirirsaniz.bir tarayici alacaksiniz (ben 340tl'ye epson v330 aldim) banyo icin bir karanlik oda kuracaksiniz oda kimyasal ve ekipman toplam 100-120tl ediyor.iste o zaman masraflar dusuyor oldukca.tabi butun bunlar icin ilgi sart.bunlari yaparsaniz 8tl'ye sb film alir banyosunada en fazla 1.5tl harcarsiniz.
Bir makarayi dikkatli harcarsaniz buda ekonomik sayilabilir benim gibi bir ogrenci icin bile.ayda 3 makara film yetiyor mesela bana.
Bu arada bazen renkli fuji 200 aliyorum 3.5tl film+3tl yikama 6.5tl'ye mal oluyor evde kendim tariyorum.
Tabi bu dediklerim icin makinenin ustune fazladan bir 450tl kadar ayirmaniz lazim.Kendini ne surede amorti eder hesabina gelirsek cok sure evet biliyorum.Ama amacim sadece ekonomiklik degil zira kendim banyo etmek benim icin buyuk bir zevk.Bir agrandizorumde oldu suan onumuzdeki ay ilford kagit alip baski yapmayida dusunuyorum.tabi oda baska maliyetler demek.ama bence negatiften baski yapmanin kalitesini tarayip dijital basmak veremez (ki piyasada heryer oyle yapiyor maalesef)
Makine konusuna gelirsek kimse bahsetmemis ama birde minolta x-700 varki kendisi A-1'e kafa tutabilecek bir makinedir.Ustelik sinifina gore ufak ve hafiftir sokak icin bicilmis kaftandir
Birsey daha eklemek istiyorum sigara icmiyorum en yakin arkadaslarimdan birisi ki oda analog tutkunudur 1 paket sigaraya 1 makara film parasi veriyor ve 2gunde 1 sigara aliyor.
Bir makara filmin 2 gunden fazla gidecegini dusununce kesinlikle sigara yerine fotograf cekmek cok daha mantikli ve rahatlatici geliyor bana.
"ANALOG" SOHBETLER MÜDAVİMİ
Analog masraflı gibi görünse de birkaç yüz liralık bir makine bir ömür kullanılıyor.
Ucuz dediğimiz dijitaller gün geçtikçe değer kaybediyor.
600-700 TL ye alınabilecek bir orta format makine çıkan sonuçları itibariyle en müthiş dijital makine sonuçlarını ezip geçiyor.
Bunun yanında birkaç lira film banyosu ve tarama dijitale harcanan paranın yanında devde kulak kalıyor.
İNTERNETİME DOKUNMA!
Doğrusu bir süredir filmli makine araştırması ve arayışındayım.
Bolca örnek inceledikten sonra gözüm alıştı. Şimdi bana dijital görüntüler soğuk ve yapay geliyor.
Özellikle siyah beyaz sevdiğim için filmin siyah beyaz kalitesi dijitalinkine göre çok farklı.
Ya da ben koşullandığım için sevmeye çalışıyorum bilmiyorum ama bu film işi ayrı bir dünyaya benziyor...
İNTERNETİME DOKUNMA!
Analogda siyah beyaz bambaskadir.bunu dijital makine asla veremez.tonlari,kontrasti ayni olmuyor maalesef.filmin greni bile bambaska
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bir filmli makine istediği vardı şimdi bir tane zenit makine hediye geldi ve kafamı biraz karistirdi çözemedim açıkçasi sizden yardım isticem bu konuda estantane filan anliyamadim tam olarak bir kaç fotoğraf eklicem makinenin bi an önce film alıp deneme yapmak istiyorum eklediğim fotoğraflarda işlevleri bana anlatabilirmisiniz..
HTC Sensation XL with Beats Audio X315e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Konu 2Fotografci tarafından (27.November.2012 Saat 14:56 ) değiştirilmiştir.
Kimse şu işlevlerle ilgili bilgisi yokmu yahu :/
HTC Sensation XL with Beats Audio X315e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi[/QUOTE]
Yanlısım olabilir ama fotografa bakında siyah yuvarlak kısım enstantane ayarı, zaten diyafram ayarı lensin üzerinden yapılıyor. Yine fotoğrafa göre solda kalan ibre gibi bir kısım var. lensi değişik ısık kosullarına göre bakıs acısı değiştirdiğinizde onun içinde bir ibre yerinden oynaması lazım. Oynamıyorsa pozametresi çalısmıyor demektir. Eğer çalışıyorsa hemen o ibrenin yanındaki yuvarlak halkayı cevirin onunda üstünde daha kalın bir ibre olacaktır. Tüm ayarları yaptıktan sonra alttaki ibrenin tam üstüne denk gelecek şekilde üstteki ibrey iayarlayın. Deklanşöre basın![]()
"Aynalara değil birbirimize bakalım."