Selam arkadaşlar,

Bayramdan sonra 1 Aylık Baltık ve Iskandinavya seyahatine çıkıyorum. Norveçin en kuzeybatısına kadar yardırıcam Daha önceki seyahatlarimde samsung compact artı sony nex-5 ile takılıyordum. 1.5 sene önce Dslr e geçtim. Dslr ile ilk seyahate çıkışım olcak. Genelde sırtçantası ile takılıyorum ve en az yükle seyahat etmek için herşeyi yapıyorum gereksiz hiç bir şeyi almıyorum yanıma. Dslr ile seyahat etmiş arkadaşlardan ricam, kilit tavsiyeleri varsa esirgememeleri.

Sırf hafif ve kompakt diye 6D aldım. Su an lens olarak 50 1.4 ve 35 mm 2.8 var. Ama bu lensler işime yaramayacak diye düşünüyorum özellikle geniş açı eksikliğinden dolayı sokakta ve şehirden kareler yakalarken. Sokak ve seyahat fotoğrafları çekmek için ( portre dahil) hangi lensleri önerirsiniz? max 2000tl bütçe.

Bir de wifi özelliğini kullanarak sosyal medya da anlık foto paylaşımları yapacağım ya makinede raw fotoğrafı işleyip wifi ile telefona atıp ordan sosyal medyaya atacağım ya da ham fotoğrafı telefona atıp orda editleme aplikasyonları ile editleyip öyle sosyal medyada paylaşacağım. Hangisini önerirsiniz? Eğer telefonda edit yap diyorsanız hangi mobil editleme aplikasyonunu önerirsiniz?

Ayrıca tripod ve diğer aksesuarlarda sunu cantana koymayı sakın unutma dediğiniz bir şey var mı? Tekrardan hatırlatmam gerekirse ekipmanın hafif olması benim için büyük kriter. Çok gezen biri olarak ağır ve gereksiz şeylerle asla yola çıkmayın, perişan olursunuz diyorum.

Ayrıca seyahatim içinde tavsiyelerinizi bekliyorum, o coğrafyaları keşfetmiş arkadaşlardan ne yenir,ne içilir, şunu görmeden asla gelme, şunla git daha ekonomik , şunu asla yapma yoksa kazıklanırsın, o mevsimde oralarda şöyle kıyafetleri yanından eksik etme diye tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Gideceğim ülkeler; Letonya, Litvanya,Estonya, Beyaz Rusya, Norveç, İsveç, Finlandiya

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Bol seyahatli günler dilerim