arkadaşlar,
2 yıl önce kullanmaya başladığım 450 D'mi şu anda satmak üzereyim (hatta sattım diye bilirim). Epey yol katettiğimi düşünüyorum. Daha profesyonel bir seriye geçiş yapmak istiyorum. 1 haftadır sitedeki konuları okuyorum. Herkesin yorumları kendine göre doğru ve başka başka. Yinede en çok yarı profesyonel seride 7D ve 40D kafama yattı. Fakat yorumların çoğunda 450 D ile aralarında çok fark hissetmezsin deniyor. Bunun üzerine bir kere al tam al felsefesi ile uzun bir süre seni götürsün diye Profesyonel seriye 5D veya 5D MARK II'ye yöneldim.
Not: Aldığım makineleri hobi dışında parasını çıkaracak kadar profesyonel işlerde de zaman zaman kullanıyorum. Dolayısı ile 450 D'yi satınca bu geçiş için 3.000 tl civarı bir bütçe ayırabilirim.

SORULARIM:

SORU-1: Video çekmek benim için çok önemli değil. 40D veya 5D temiz bulursam alabilirim fakat teknolojileri eskidi ileriki bir zamanda elden çıkarmak zor olabilir deniyor doğrumu?

SORU-2: 450D yi satınca elimde çok sevdiğim sigma 10-20 lensim kalacak. Bunuda mı satmam gerekecek yoksa bunu 5D MARK II de verimli kullanabilirmiyim? Sanırım bu seride kullanılan lensler L serisi oluyor. Yani öbür seriler kullanılamayacak mı? L serisi lensler neler ve fiyatları çok mu pahalı?

SORU-3: Sizce de yarı profesyonel seriyi atlayarak profesyonel seriye geçmem mantıklı mı?

SORU-4: 5D serilerinde sanırım shutter sayısını göremiyormuşuz, peki ikinci eli nasıl güvenip alabilirim?

SORU-5: Yurt dışından dubai, almanya vs..den tanıdıklar vasıtasıyla 5D MARK II belki getirtebilirim? Yurt dışı fiyatları ne kadar acaba?


HATIRLATMA! LÜTFEN BANA 450D Yİ SATMA LENSE YATIRIM YAP DEMEYİN, OK YAYDAN ÇIKTI çünkü )
yardımlarınız için hepinize şimdiden tşk. saygılar, sevgiler...