Selamlar arkadaşlar. Şu andaki makinem 400D. Makinemle ilgili bazı sıkıntılar yaşıyorum ve sizlerin tavsiyelerini bekliyorum. Öncelikle söyleyeyim 5D çok cazip geliyor ancak sizin alternatif önerilerinize de açığım. Bana göre fotoğraf makinelerinin(özellikle de yeni çıkan SLR makinelerin) fotoğraf kaliteleri birbirine çok yakın. Sonuç olarak diyafram, perde hızı gibi özellikler artık bir iki model hariç standarda yaklaştı. Makinelerde sürekli geliştirilmeye çalışılan ISO performansı. 400D bu konuda 800 ISO dan sonra baya noise veriyor. 800 kurtarabildiği son ayar. Birinci sıkıntım bu yönde.
İkinci sıkıntım ise optik vizör boyutu. Gözlük kullandığımdan optik vizörün 400D de ufak olması beni çok sıkıntıya sokuyor. Hakikaten kullanırken sanki kompakt makine optik vizöründen bakıyormuşum hissi veriyor. Daha rahat kullanabileceğim büyük optik vizöre ihtiyacım var.
Benim bu sıkıntılarımı giderecek bir makine düşünüyorum. 5D nin fiyat skalasında bir makine almak istiyorum. 550D'nin ISO olarak iyi performansı olduğunu duydum. Optik vizör büyüklüğü nedir acaba?
Bana 5D haricinde o civarlarda fiyatı olan bir makine tavsiyesi verebilir misiniz acaba? Aynı zamanda 17-40mm f:4 L lensim var. Şu anda 1.6 çarpanlı odakta bile 40mm, 64mm olmasına rağmen bana düşük gelmeye başladı. 5D gibi bir full frame e geçtiğim takdirde 40mm hiç yetmez olacak. Elimdeki 17-40 ı satıp yerine bir 24-105 almam daha mı mantıklı olur acaba? 17mm croplu makinede 27mm oluyor, buna rağmen açı olarak gayet geniş ve iyi. sadece bir 24-105mm bir de 50mm 1.8 II benim işimi görür gibi geliyor. Yine de sizin fikirlerinize çok değer veriyorum.