Sanki IS biraz tembellige alistirdi. Tamron 28-300 kullaniyorum titretmeden cekebiliyorum. Sikinti yok. IS tabiiki avantaj ama elzem degl. Sadece biraz daha ozen gerekiyor. Alismak gerekiyor. Ayni keskin nisanci gibi nefesi dahi kontrol etmeyi gerektirebiliyor bazi cekimlerde IS olmamasi. temel mantik enstantane hiziniz odak uzakliginizin asagi yukeri iki katina denk duserse titreme yasamazsiniz. Eliniz alistikca kontrol edebildikce bu oran azalir.

Eger siz arkadasiniz gibi takintili degilseniz tavsiyem 18-200 veya 28-300 gibi Bu kadar farkli odak araliklari olan bir lensi kullanmayin. Bu lensleri;
A) gercekten sadece bir lens tasimak isteyenlere,
B) Fotografa yeni baslamis ne cekmek isteyecegini bilmeyen dolayisi ile her odak uzakligini yasamak isteyenlere
C) Keskinlik sorunu ile basacikabileceklere,
D) benim su an kullandigim gibi bir cekime giderken aman simdi genis acinin basina bir sey gelirse yedegi olsun ama telenin basina bir sey gelirse onunda yedegi olsun diyenler icin tavsiye ediyorum.

55-250 IS Fiyat performans olarak oldukca tatmin edecektir sizi. EF 75-300 ile EF 70-300 e geleceksek. 75-300 gercekten ucuz ve uzun bir odak uzakligina aship. Kotu mu? bence cok degil fiyat olarak uygun genel olarak orta sinif sayilabilecek bir lens. Oldukca eski bir lens tabii ayni zamanda. 70-300 ise IS avantajina aship ve daha keskin. Tabii daha pahali.

Burada takdir artik alanin kararina bagli. Dersenizki sen ne alirdin bu sartlarda ben 55-250 IS alirdim.