Atalay abi kaç kere 50mm ile çıktıysam kadrajda canım çıktı. özellikle istanbulda sokak fotoğrafı çekmeyi çok severim. yıllardır taksim meydanından başlayıp karaköy eminönü sultanahmete kadar gider gelir ne kadar cinslik varsa çekmeye çalışırım. genelde bol malzeme çıkar sokak fotoğrafçılığında. ama manzara çekecek olsam canımdan bezerim. ha 300 tl ikinci eli olan bir lensin kalitesi acayip yüksek özellikle portrede. ama gel gelelim ben portrede de 50mm yi perspektifinden dolayı sevmiyorum. en az 85 , 100 hatta en güzeli 135 de gibi geliyor. hala neden 50mm ye portre lensi derler anlamış değilim.
zaten kardeşimizin alacağı iki lens var cropta. canon 50mm 1.8 ve tamron 17-50.
bu arada tamron 17-50 çok övülür ama 24-105 le aynı kadrejı çekince bana göre uçurum var arada. ki iki lenstede hata yokken.
biraz imkan varken benim asıl tercihim ikinci el 50mm ve 24-105 alması. öyle 18-135 ve gibi iğrenç lenslere uğraşmaması. hatta efs lens bile almaması. sonunda çoğu insan gibi ff e geçeecek.