Alıntı fatihaydemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


@recep
Merhabalar...
Canon 24 105 lensi kullanıyordum,değişimi ve yeniliği seven biriyim. Lensimi sattım. Bir delilik ettim ve Tamron 24 70 aldım.
Daha önce Canon 24 70 I kullandım yaklaşık 2 hafta kadar. Fotoğraf olarak genellikle manzara ve portre üzerine yoğunlaşan biriyim. Sizlere sadece şunu söyleyebilirim ben bu zamana kadar kullandığım lensler arasında sigma,rokinon,carl zeis,pentax böyle bir VC sistemi görmedim. Kesinlikle netlemesi,body yapısı ile verdiğiniz parayı sonuna kadar hak eden bir lens. Canon 24 70'e nazaran ışığı emiyor diyebilirim,daha doygun renkler alıyorsunuz, bazı aralıklarda lens soft gibi sonuçlar verdiğini okumuştum özellikle 50-70 arası. Çektiğim fotoğraflarda henüz şahit olmadım. Her değerde gayet keskin sonuç veriyor. Netleme hızı olarak Canon'dan çok daha iyi sonuçlar alırsınız. Verdiğiniz para için pişman olamayacağınız bir lens.
Şu konudan da bahsetmek istiyorum. Ben hayyam pasajına 0 almak için gitmedim. Lens fazla bulunabilen bir lens değil,pasaj içinde sadece 2.el olarak Işık Fotoğraf'ta gördüm ve ufakta olsa kılcal çizikleri olan bir lense 6 ay garanti verdi ve fiyat uzun pazarlıklar sonrası 1900 tl. İmkanlarımı bir hayli zorladım Nova fotoğrafçılıktan 2300'e 5 yıl garantili 0 aldım.
Ek olarak bu lensi 24 70 olarak algılamayın Yabancı forumlarda'da Tahir Yıldız'ın incelemesinde de görürsünüz bizzat denedim lens 24 70 değil 22 ya da 20 65 68 değerlerinde bir lens 24mm 70mm değerleri Canon 24 70 e göre daha geniş.
yani bi tak gez lensi almak istiyorum 6d gelince canon mu tamron mu hala düşünmekteyim canon illede canon 1 . versiyonuna çok iyi diyolar sorduğum herkes ancak tamron da yenilikleriyle çıktı karşısına artık tam net bilgi verin iki lensi kullanan biri varsa eğer net bi cevap verirse kafamız bulanmasın