Alıntı yldry8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kerem bey çok geçmiş olsun... şu soru aklıma geliyor.. koca canon 7d bi fırewall yuklerken bile her an bozulabilir... bidaha uptade etmeyi düşünmemeye başladım... allah korusun bi uptade edicem dıye 7d giderse canon u yıkarım . )
Ilginc dogrusu, Firmware guncellemesinin teknik detaylarina haiz olamadigini dusunerek cok kisa bir bilgi vereyim. Firmware yazilimi urunlerin ROM belleklerinde tutulur. Bu bellek sistemi gorsel ogeler yerine komut sistemi ile calisir. Bir firmware yazilimi guncelleme esnasinda oncelikle yeni firmware yazilimi test edilerek uyumlu olup olmadigi kontrol edilir. Devaminda eski firmware yazilimi yedek alinir ve devaminda bellekten silinir. devaminda eski firmware bloklar haline ayrilip parca parca silinir, silinenlerin yerine yeni firmware bloklari yazilir. Islem firmware boyutuna bagli olarak cesitli belirli bir sure alsada az once yaptigim guncelleme 40 saniye kadar bir surede tamamlandi.

Simdi bu firmware guncellemesi sirasinda bloklarin silinmeye baslandigi esnada herhangi en ufak teknik bir sorun ( bu soruna siz neden olabilirsiniz yada cihazda o anda meydana gelen elektriksel bir kesinti olabilir ) islemin tamamlanamamasina neden olur. Eski firmwareden blok silinme islemi esnasinda oldugu icin bu durum cihaz kullanilamaz hale gelir. ROM bellege manuel mudahale ile ancak bu durum duzeltirebilir.

Birde mesajinizin sonunda "allah korusun bi uptade edicem dıye 7d giderse canon u yıkarım" derken Canon binasini yikama anlaminda kullandiniz sanirim. Mecazi anlamda canonu yikma gibi bir yeteneginiz var ise zaten ben susarim.