Arkadaşlar merhaba , öncelikle forumda yeni olmama rağmen şu kısa zamanda çok şey öğrendim forumdan o yüzden forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Şimdi ise evimde bir odayı stüdyo olarak kullanmak istiyorum , stüdyoda çekimle ilgili bir kaç kursa gittim ancak evde nasıl olur şüphelerim var. Kendimce bir malzeme listesi yaptım 1.5 senedir para biriktirdiğim için bütçe olarak biraz daha rahatım.

-Elinchrom D-Lite 4 Rx 2'li Paraflaş Seti
-Manfrotto MK294A3-D3RC2 Aluminium Tripod
-Weifeng 50x120cm ve reflektör vs.

Başlangıç için bunları alacağım daha sonra;
-Elinchrom Silver Softlite Beauty Dish , gri kart ve benzeri ekipmanlarla yoluma devam edeceğim.Portre ve ürün çekimi yapmayı planlıyorum. Portre için de arka fonu ucuz yollu çözecek bir kaç fikrim var onu da öyle uygulayacağım.

Şimdi siz tecrübeli arkadaşlarımdan öneriler bekliyorum ancak mümkünse çin malı paraflaşlar önermeyelim çünkü kaç kelvin çaktığı belli değil ve de almışken bir defa almak istiyorum o yüzden elinchrom u seçtim.

Ve de son sorum evim 4-5 yıllık bina , 400+400 = 800 watt ancak iki farklı prize takacağım yine de bu acaba evin sigortalarını attırır mı ? Attırırsa da 16 amperlik yerine 32 amper kullansam o prizlerin sigortaları için bu durumu düzeltebilir miyim acaba en çok kafamı kurcalayan soru bu ?

Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim , İyi akşamlar