Mert,
Katildigim bir cok nokta olmasinin yaninda katilmadigim da noktalar var.

Paraflash markalari arasinda farklar var, ozellikle Profoto,Broncolor, Hensel bu markalar cok guvenilir markalardir. Guvenin sebebi saglamliklari ve stabillikleridir. Yani tetikleyicileri iyidir, renkleri hep ayni degerde verir, diyafram enstantane degismedigi surece hep ayni fotografi alirsiniz. Evet tabii ki pahalilar, ozellikle Profoto gereksiz pahali bence de.

Star gibi uzakdogu mallari islerini iyi yapiyorlar ve f/p olarak ustteki markalara fark atiyor evet ama guven meselesi.

Isik bilgisi cok onemli, ama her nasil ki bazi insan Canon 550D ile Canon 5D Mark III kullanan birinden daha iyi fotograf cekiyorsa paraflashta da ayni sey var.
Ama profesyonel biri, bir ani bir kere yakalayabiliyorsa veya zamani yoksa, veya model problemi varsa sorun yasamak istemez ve guvenecegi paraflashi tercih eder.

Sonuc olarak bence alinmasi gereken paraflash Elinchrom. Hep f/p olarak hem de guvenilirlik olarak tatmin edici olacagini dusunuyorum.