Merhaba,
1 numara zaman saati.Yani Şebeke elektriği ile agrandizör arasına bağlıyorsunuz ve pozlama sürenizi ayarlayarak butona bastığınızda sizin ayaraladığınız süre kadar agrandizörü çalıştırıyor.
Tabi burdaki süreyi tesbit edebilmeniz için testler almanız gerek.
2 ve 3 numaralar film yıkama tankları.hiç kullanmadım ama içine gerekli kimyasalları koyup istediğiniz derecede yıkama şansınız var.yıkama sıcaklığı yıkama süresi ile ters orantılıdır.
6 ve 8 numaralar Güçlü Beyin de dediği gibi agrandizör objektifi.80 mm olan ile sadece vesikalık büyüklüğünde baskılar alabilirsiniz.20x30 cm ölçülerinde bir baskı için 35 mm bir objektif ihtiyacınız olacak.8 numaradaki objektifin değerleri gözükmüyor belki o uygundur.
4 ve 5 numaradaki agrandizör hem renkli hem de siyah beyaz baskıda kullanabileceğiniz bir agrandizör.Multigrade kart kullanırsanız siyah beyaz baskılarda istediğiniz sertlik derecesini agrandizör üstündeki renkleri değiştirerek ayarlayabilirsiniz.
9 numara yine Güçlü Beyin dediği gibi.Diğer kartuşlar ise sarma (roll ) film kullanmak için gerekli olan film kartuşları.ama sanırım 4,5x6 film için.
11 numara ışık yoğunluk sensörü.Baskıdan önce testler sonucunda belirlediğiniz süre ve ışık miktarını daha sonraki baskılarınızda test almadan ayarlamanıza yarıyor.
Eğer baskı konusunda hiç deneyiminiz yoksa bence bir eğitime katılın.Bildiğim kadarıyla hala karanlık oda eğitimi veren yerler var.Burdan edineceğiniz bilgilerle bu işi kotarma şansınız çok zor.Çok fazla detay var, kimyasallar var,kağıtlar var,baskı teknikleri var,zone sistem var ,var da var..
Kolay gelsin