Arkadaşlar merhabalar;

Ben internet üzerinden saat, yüzük, çakmak, kalem gibi objeleri satıyorum. Ürün fotoğraflarını çekmek için Canon SX20 IS fotoğraf makinası satın aldım. Daha sonra bu objelerin daha kaliteli fotoğraflarını çekmek için internette satılan ışık çadırlarından (light tent) satın aldım. Işık çadırının sol, sağ ve arka tarafına evlerde kullanılan beyaz tasarruf lambalarından yerleştirdim. Bu şekilde fotoğraf kalitelerini bir miktar artırmayı başardım. Ben internettet araştırdığım kadarıyla http://www.tabletopstudio.com/docume...hotography.htm sitesine ulaştım ama buradaki gibi net otoğraf çekmek sanırım bir hayal şu anda

Sormak yada öğrenmek istediklerim ise şunlardır

1. Arka fon olarak beyaz mat karton kullanıyorum (resim kartonlarından). Çektiğim fotoğraflarda arka fonu beyaz olarak bir türü tutturamıyorum. Bunun çinde genellikle photoshop programını kullanıyorum. Fotoğrafların arka fonu genelde gri tonlarında çıkıyor. Fotoğrafçığılın ve makinanın yabancısı olduğum çin çekimlerimi otomatik modda yapıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? Acaba ışıklarmı yetersiz yada nasıl bir ışık alayım? Kullandığım karton fonumu değiştirmem gerekiyor?

2. Otomatik modda ışık çadırındaki bir objeyi çektiğim zaman zoom yaparak objeyi yakınlaştırınca bir türlü netleme yapamıyorum bunu nasıl yapabilirim.

Uzunca bir soru olduğu ve değerli vaktinizi aldığım için ayrıca verecek olduğunuz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.