Alıntı Asarhaddon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nex lenslerinin çok sağlam bir OSS sistemi var Canon'un İS sistemine tabir-i caiz ise beş basacak bir sistem hatta bir iki örnek paylaşayım, hem de konu hareketlensin

Fotoların ikiside 55-210 lensle 210 mm değerinde ve 1/80 perde hızında çekildi. Hiçbir şekilde netlik ve keskinlik verilmedi sadece kontrast ayarlarıyla oynandı örnekler
Buna katılmıyorum, keza Tamron 70-300 VC ile bile ben 5D Mark 3 üzerinde 300mm'de 1/50 saniyede net fotoğraf alabiliyorum. Bu kullanılan lensin IS performansı ile ilgili olabilir. Ortalama üstü Canon bir lensteki IS sistemi ile 3 stop avantaj rahat sağlanabilir.

Sony 10-18 OSS ile 10mm'de 1/2 saniye civarında çektiğim her fotoğraf net çıkmıyor mesela. Makinanın aynasız yapısı dolayısıyla stabil tutamadığımdan kaynaklanıyor da olabilir zira DSLR hakimiyeti daha stabil, aynasızlarda kompakt tutar gibi tutunca insanın kolu ister istemez titriyor.