Alıntı barishlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Burak Bey, incelemeniz/bilgilendirmeniz gerçekten çok iyi olmuş. Malum bazen daha uygun fiyatlı lensleri almak durumunda kalabiliyoruz.
Benim daha önce kullandığım Sigma 24-70 EX 2.8 lensimle , Canon 24-105L 4 'ü karşılaştırmıştım. Belki elma ve armut karşılaştırması olmuş ama ilk denediğim karşılaştırma bu olmuştu. Bir cips paketinin fotoğrafını, normal oda ışığında çekmiştim. Sigma, paket üzerinde ki mor rengi daha çok maviye yakın verirken, Canon mor rengi daha çok tutturmuştu. Acaba sizinde böyle bir gözleminiz oldumu?
Yeni lensinizi iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..
Merhaba.

Lensi kullandığı sürece "bu renk niye farklı tonda çıktı" dediğim olmadı. Tahir arkadaşımız daha önce kısa süre test imkanı bulmuş ve lensin biraz sarı tonlarıda renkler verdiğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. tabi burda makine ayarlarına da dikkat etmek lazım. özellikle fotoğraf stillerine.

yalnız lensimizde özellikle f/2 ye kadar mor renk sapması mevcut. şahsen birazcık rahatsız etmişti. mor renk sapması da sadece parlak yüzeyde oluşuyor. yani örneğin insan yüzünde olmuyor. örnek fotoğraflara bakarsanız oyuncak araçtaki mor renk sapmasını gözlemleyebilirsiniz. bu sapmayı ps ile giderebilirsiniz. aslına bakarsanız açık diyaframda mor sapması her lenste mevcut; kiminde az, kiminde çok. mor sapmasını sırf sigma 85'e yüklemiyorum yani.

iyi günler.