Ben hiç bir zaman, herhangi bir ekipmanın hararetle savunulmasını yahut yerilmesini anlayamıyorum. Hiç bir kavramsal arka planı olmayan, işimizi gücümüzü yahut kimimizin hobimizi hallettiği iş gördüğü teknik materyallerdir. Şu lens çok iyi deyip kendinden geçmek de saçmadır, bu lens yahut makineye artık her ne ise, ateşli savunmalar düzmek de saçmadır, çocukçadır.

Canon'a Canon takılır Nikon'a Nikon fikrine hiç bir zaman katılmadım. Eskiden evet idareten kullanılabiliyordu bu lens ancak belli ki Sigma çıtayı yükseltmeye çalışıyor. Bu lensin 35L'den kötü olmasını gerektirecek hangi sebep var ki? Hatta daha iyi olmasını gerektirecek? Öyle olmasa bile hadi diyelim Sigma beceremedi insanlar abarttı heyecanla, böyle bir çıkışın ne anlamı var. 35L iyidir elbet ancak cümle alem bilir ki Nikon 35mm daha iyidir. O yüzden 35L II beklentisi vardır hatta kullanıcılar da. Geçen gün bir arkadaşımız D800E ile deneme çekimleri Sigma ile. Verdiği kaliteye inanamadık. Hani 50L yahut 85L olsa anlarım bu tepkiyi çünkü dengi başka markalarda mevcut değil. 17-40 da L serisi onun da "MKIII'le uçacağını" sanmıyorum mesela.

Ben Sigma'nın A serisinden umutluyum "şahsî kanaat olarak". Bakalım göreceğiz, üretirler kullanırız, iyidir kötüdür görürüz. İyiyse kullanırız, kötüyse kullanmayız.

Hasıl-ı kelam, biraz sakin olmak lazım. Elin oğlunun yaptığı aleti sadece kullanalım.