Tamron 18-270'de seçenekler arasında olabilir. Çok profesyonel değilim ama Canon 550D ile olanca amatörlüğüme rağmen iyi fotoğraflar çekebildim.
Hızlı netleme yapıyor, becerinize bağlı olarak doğru renkler alınabilir.
Aşağıdaki linkte kendi çekimlerimden bazı örnek fotoğraflar var. Mekan çekimleri ve elma dışındakiler Canon 550D ve Tamron 18-270 ile çekilmiştir.
Elma Canon kit lens 18-55 ile çekildi. Mekan çekimleri de Sigma 10-20 ile.
Çocuk modelimin adı Naz. Ortağımın kızı. Oda ışığında herhangi bir ışık kaynağı olmaksızın Canon 550D ve Tamron 18-270 ile çekildi.
Bunlar Tamron için fikir verebilir.

Flickr: sedat40's Photostream

Elbette gönül herşeyin iyi olmasını istiyor. Ama mevcut bütçe ile de kendinizi geliştirebilirsiniz. Bence kötü objektif yok, sadece bazı objektifler daha fazla yetenek ve ışık bilgisi istiyor.
Bir japon fotoğrafçının bir compact makina ve avcı feneri ile yaptığı model çekimini izledikten sonra fotoğrafçılığım konusunda umutsuzluğa kapılmıştım fakat sonra sadece bir amatör olduğumu hatırlayınca rahatladım.

Bu arada kesinlikle usta arkadaşların önerilerini reddetmiyorum. Haklılar ama her şeyin en iyisine sahip olmak yerine uygun zamanda en iyisine sahip olmak bence daha doğru. Çünkü fotoğrafçılık pahalı bir meslek ve ihtiyaçlar hiç bitmiyor.

Ekonomik objektifler arasında Canon EF 28-135 düşünülebilir. Oldukça ucuz bir lenstir ama çok iyi sonuçlar alınabilir. Bir ara kullandım çok ta memnundum. Otel fotoğrafçısı bir arkadaşıma lazım olunca verdim bir daha da almadım. Sıfırı bile oldukça ucuz.

Canon EF 28-135mm f3.5-5.6 IS USM ,Sıfır Kutu,ERİNDİGİTAL DE - Canon SLR Lens Çeşitleri sahibinden.com'da - 123823680