Alıntı dgncsk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şahsi fikrim, pahalı ve riske atılmayacak kadar işlevsellik açısından da kıymetli ekipmanların, özellikle optik eşyaların sadece elden alınması taraftarıyım.
Şahsi fikrinize saygı duymakla beraber pratikte mümkün değil. Mesela ben Sivas'ta yaşıyorum. Bugün her hangi bir lens almak istesem Sivas'ta elden alabileceğim toplam lens sayısı 20'yi geçmez Almak istediğim lensten geçtim toplamdaki alabileceğim lens sayısı böyle.
Neredeyse tüm ürünlerimi kargo ile aldım. Amerikadan makine getirttim arkadaşıma. Damen (Mehmet Bey)'den lens aldım. Chora (Koray Bey)'den lens aldım. Sayısız lens aldım. Lens gönderdim. Çok şükür bir sorun sıkıntı olmadı.
Ha olması mümkün mü? Evet mümkün. Ama paketleme ile ilgili tamamen.
Ben ayda yaklaşık 200-300 kombi satışı yapan bir firmada çalışıyorum mesela. Bu kombilerin neredeyse tamamı kargo ile gönderiliyor. 1 sene de sadece bir kere hasarlı ürün tutunağı tuttuldu. 3000de 1 yapar. Yani mümkün ama gerçekten çok düşük bir ihtimal. O da kombi kutusunun en naif olduğu kısımdan kaynaklı oldu gene. Yani gene ambalajdan.

Velhasılı kelam. Uzak mesafelerdeki ticaretlerde şahsi önerim. Satıcı: Ürünün çalıştığını gösteren ve kaydı kesmeden paketlediği bir video çekmeli. Alıcı da ürünün paketini açarken ve çalıştığını gösteren bir video çekmeli. Böylece iki tarafta işini garantiye almış olurlar. HD video çeken telefonların olduğu bir dünyada çok da zor değil bu dediğim.

Konu dağılmasın bu arada. Açıkçası bu saatten sonra Ayhan Bey'in bir şey yazacağını düşünmüyorum. Arslan Bey'e geçmiş olsun. Bir daha tekrarlanmaz inşallah bu tür şeyler.