http://www.canonturk.com/vbulletin/p...gun-fiyat.html

Şahsın linkini de verdiğim Helios lensi için konuşup anlaştık, lensin tek kusurunun ufak bir çizik olduğunu belirtti ve okey diyerek aldım.

750 TL'ye sanalpazar üzerinden aldım.

Gene shb üzerinden aldım ve buraya üye olduğundan haberim yoktu Gene şuan tesadüfen öğrendim. 2de2

Ertesi gün mesaj attı : paketlediğini ve şirketin güvenliğinde kargonun almasını beklediğini,gün içinde sisteme gireceğini, gelirgelmez de onaylarsam sevineceğini söyledi. Prş onaylarsam cuma hesabına gececekmiş, h.sonu lens alacakmış..

(Burada bi defa ben bu mesajından hoşlanmadım, tanımadığınız birinden ürünü gelirgelmez ürünü onaylamasını istemek ne kadar doğru ve güvenilir ? ki alıcının yasal süresi vardır denemek için, bu konuda kimse kimseye yaptırım ve baskı yapamaz. )

Mesajına cevap : İşim gereği şehirdışına ve ilçelere gitme ihtimalim olduğunu izah ettim.

Gelen mesaj : Bir gün iznim var haftada, haftasonu almam lazım, Onaylamayacaksanız lensi göndermiim ,burada elden satmaya çalışayım, daha yola çıkmamıştır dedi!!

Böyle bir satıcı ve zihniyeti olabilir mi arkadaşlar yahu ? Kardeş sen bunları düşünerek zaten GET'i kabul ettin, bana en baştan sordun mu hemen onaylar mısın, eder misin diye ? Sonradan niye döneklik ediyorsun ? Benden sonra lensi isteyenler oldu da ona mı güvendin ki böyle mesaj atıyosun ?

Sen bi defa söz vermişsin, tamam demişsin, bu nasıl ahlaktır ki olmazsa yollamayım elden satıyım diyosun ? Ticaret ahlağın zayıf, bir defa bunu iyice idrak et.

Ben gene art niyetli düşünmeyip tamam en kötü ben olmasam bile dairede arkadaşlara aldıracağımı ve onaylatacağımı belirttim.. Hani kırık çıkık olmadıktan sonra arkadaşlarım az çok görürler incelerler sonra da onay veririm diye düşündüm.

Ok'leştik

------------------------
2 gün sonra lens geldi, ben teslim aldım.

Ön optiğinde bir ufak çizik demesine rağmen irili ufaklı polarize filtrenin yol açmış olduğu diş diş sayamadığım bir sürü çizikler var idi. Bu güne kadar sbh veya sp üzerinden hiç bir malı geri iade etmedim. Lakin bu lens ucuza almış olsam dahi hiç içime sinmedi. Arkadaşı arayıp durumu izah ettim, ilk başta çok sakin bir şekilde 'tamam gönder geri' demesine rağmen daha sonra bayağı bi esip gürlemeye başladı. Hatta sesini de yükseltti. Neymiş ben bunun böyle olduğunu bilerek almışım. Arkadaşım evet bilerek aldım, ama sen bi tane ufak demiştin bir sürü çizik var nokta nokta, ben bunu niye kabul edeyim ? Sen bu şekilde olduğunu söylesen zaten ben en baştan almazdım.

Yok ben hakkına girmişim, helal etmeyecekmiş, lensi o kadar uğraşıp paketlemiş kargoya verdirmiş.

Ya ne yapacaktın BİM poşetine koyup leyleğe mi verip yollyacaktın ? Ürün satıyorsan güzel paket yapmakla ve kargoya vermekle yükümlüsün, bunu ben mi öğreteceğim ? Bu benim için değil kendin için yaptığın bir eylem, neden bana hakkın geçsin ? Ha bedava yolluyo olsan tamam hakkın geçer..

Shb üzerinden lensi sattıktan sonra 3 kişi daha istemiş, lensi sattığını belirterek geri çevirmiş.. Ben de lensi sattığın halde neden ilanı tutuyorsun, ya askıya alır durdurursun ya da kökten kaldırırsın ilanı ? Satabilieceğin malı sergiler insan, satılmış veya belirsiz mal için ne ilan açılır ne pazarlık yapılır .

Bayağı bi uzattı konuşmayı,sesini de yükseltti. Uzatmaya gerek olmadığını,bana lensi geri gönderceğimi belirttim, tamam sp yetkilelriyle de görüşecem falan dedi, dedim görüşebilirsin benim için sakınca yok.. Kargo parasını da benim vermemi söyledi, ona da peki dedim, halbuki mal söylenmediği gibi çıktığı için onu da kendi ödemesi gerekiyor ama hiç konuşmayı uzatmamak adına tamam dedim kapattım.

Lensi perşembe günü (05/12/13) karlı havada 6 km uzaklıktaki kargoya götürdüm. Koyduğu pakete aynen yerleştirdim. Ve lens 07/12/13 cuma günü 13,20 de eline geçti arkadaşın. Teyit etmek için ; 18.41 de kardeş eline geçti mi lensin, kontrol ettin mi diye mesaj attım ama ne geri dönüş yaptı ne site üzernden mesaj attı. Kargoya vereceği gün art arda mesajlar atmasını iyi bilmişti ama. Neyse bugun 09/12/13 15.51 halen geri dönüş yapmadı, sanalpazara da onay vermedi, 750 liram hala sitede bloke..

Süreyi sonuna kadar kullanıp bu şekilde öc almak istiyor belli ki Çocukça.

Zaten sırf daha fazla kitleye hitap etmek için 'dur şuraya da bi ilan verelim' zihniyetliyle forumlara üye olan shb satıcıları bi yerde bi şekilde patlak veriyor...

Ticaret ahlakı çok zayıf, asla ama asla alışveriş yapmayacağım bir şahıs.

Tuna Ağabey'in o çok manidar sözünü yazarak, gereksiz tartışmaların olmaması dileğiyle sözlerime son veriyorum.

''Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.''