Aslında olayın burayla alakası yok, şimdi bizim foruma üye olduğunu da görünce yazmadan edemedim.

Öncelikle bu genç ve heyecanlı arkadaşımız bana shb üzerinden yaklaşık 2 ay önce mesaj attı. Mevzu bahis ürün 70-210 lensim. Performansını merak ettiğini falan fistan söyledi, ok baba dedik çeker yollarız tüm odak uzaklıklarında ve bir kaç diyafram değerinde. Çektik yolladık. Hatta 70-200 2.8 ile aynı şekilde çektim karşılaştırsın diye. Ne derece stabil bir ortamda test ettiğimi de cep cam'dan çektim. Tripodlar kumandalar falan...

Bir arakadışma göstereyim karar vereyim dedi. Ok dedik. Bi kaç gün sonra tekrar mesajlaşma; ya bu lensin kenarıydı köşesiydi 135-200 arasıydı softuydu falan fistan bişeyler dedi, peki kardeş yarın tekrar çeker hem de 135-200 arasını çeker yollarız dedik. Çektim yolladım. Tüm bu fedakarlıkları sadece shb üzerinden mesaj atan biri için yaptım, foruma üye olduğunu bilmiyorum. Bilgi edinmeye, öğrenmeye çalışan birine elimden geldiğince her zaman yardım ederim.

Bu mesajım gitmemiş bir şekilde, wetransfer'de sıkıntı olmuş anlaşılan. Ses soluk çıkmadı uzun bir ara. Burada suç bulmuyorum arkadaşa..

Geçenlerde şak gene bi mesaj shb üzerinden; efenim 40 STM ile takas eder miymişim? Ne düşünüyorsun dedim, sıfırı 650 liraymış da falan bir şeyler zırvaladı. Zırvaladı diyorum çünkü karşısındakini enayi sandı. sıfırı 395 lira olan lensin ikinci elinde 480 istedi. Dedim sıfırı bu kadar,ikinci eli bu kadar benim vereceğim bu kadar. Ok mi? Ok!. kafa kafaya takas ederim uyarsa edelim dedim tamam dedi. Benim lensimin satış fiyatı da 425lt bu arada.

Ok'leştik TAMAM dedik. Ben de daha önce istediği upload'ta sıkıntı olan dosyayı tekrar göndereyim aklınızda soru işareti kalmasın; gör bak incele öyle al diye düşünerek; dedim dosyayı tekrar upload edip yollayacağım. Tamamdır dedi. Deyiş o deyiş.

Aradan 10 gün geçti, dedim insan nezaketen de olsa bi haber verir madem almayacan beni niye bekletiyorsun? Haklısın da ben 50mm aldım, zoomu sonraya bıraktım eğer düşünürsem size haber edeceğim dedi. Ben de dedim haber etmene gerek yok artık sizinle alışveriş falan yapmam. Haklısın ben de olsam yapmam dedi. Konu kapandı..

Demin satılık ilanlarından birine ilişti gözüm, dedim bu isim bi yerden ısırıyo gözüm. Sonra son mesajlarına ve konularına baktım,isme telefon numarasına baktım. Tel hariç diğer herşey tuttu. Sbh ile buraya ilana koyduğu tel farklı. Sbh nick: BoluluMestan .. Buraya da konu açmış 18inde. Benle de 17 sinde takas pazarlığı yapıyordu ve anlaşmıştık halbuki.

Zaten açtığı bütün konular da satılık ve alınıkla ilgili. Belli ki forumu o yönde kullanan ve pek alışveriş ahlakına önem vermeyen bir arkadaşımız.

Forumda bu genç arkadaşımız nasıldır bilmiyorum, foruma eskisi kadar çok takılamaz oldum ama shb üzerinden gerçek kişiği ortada. Bir insanın gerçek kişiliği dağ başında belli olur. (bunu not edebilirsin,şu an ben söyledim).

Son olarak: Bu güne kadar ilk defa olumsuz başlığı açıyorum. Daha önce de başıma bu tarz olay gelse de şahıs ya vazgeçtim arkadaş almaktan dedi adam gibi, ya da ciddi bir mazereti oldu,izah etti. Ama sen o kadar uğraştır, emeğimi zamanımı vaktimi çal sonra da pişkin pişkin düşünürsem haber veririm de.. Yok öyle.