Eski bir Pentax K20D kullanıcısı olarak Canon'da öyle bir makine yok

Olmasını gerektirecek bir durum da yok zaten.
DSLR cihazı yere düşürürseniz bu tamamı ile sizin suçunuz. Makine magnezyumdan yapılmış, alüminyumdan yapılmış, volkanik taştan yapılmış hiç bir önemi yok.
Makineyi sağa sola sürtüp çizdiğinizde yine bir anlamı yok çünkü Pentax da Canon da Nikon da hepsinin dış kaplaması plastik ve hepsi çizilir.
Makinenin üzerindeki kauçuk bölgeler işte bu önemli bir mevzu mesela eski Nikon larda bu kauçuklar hep kalkardı. Sanırsam Mark II de de oluyordu bu sorun ama o da yani bir ölüm kalım problemi değil. Sür uhuyu gitsin yada kauçuk parçayı tekrar sipariş et yapıştır sıfır gibi olsun.
Yağmur, nem, toz gibi olaylarda Pentax zaten hep iddaalı ve hiç bir sorun yaşamadım.
Sürekli ulu orta lens değiştiren biri olduğum için defalarca kez sensör temizliği yaptım.
Nikon D7000 ile yağmur çamur hertürlü şeyi yedim hiç bir sorun yaşamadım defalarca sensör temizliği yaptım.
Nikon D700 ile beni bile zorlayan yağmur, dolu, kar, nem akla gelebilecek herşeyi yaşadım hiç bir sorun yaşamadım. Defalarca sensör temizliği yaptım.
6D ile yine yağmur, kar her türlü şeyi yedim 2 senede 1 kez sensör temizliği yaptım.
Bence tozu tutma konusunda 6D hepsinden iyiydi ama Pentax'ı tabiki çok eski teknoloji olan K20D ye göre değerlendiriyorum. K3ii gibi güncel bir makine toza karşı çok daha dirençli olabilir.
Lenslerde conta olayını gündeme getireceksiniz ama o olay tamamı ile şehir efsanesi. Tabiki çok güzel birşey ama şehir efsanesi.
Ben D700 + 20 yıllık tamron 19-35 ile yediğim suyu, yağmuru, doluyu, düşününce... O lensde birşey olmuyorsa hiç birşeyde birşey olmaz diyorum.