Alıntı kreator Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Pentax ile başladığım fotoğraf macerama 5 yıl sonra canon ile devam etmeye karar verdim. Sırasıyla k-r / k10d / k-01 / k-3ii gibi makineler kullandım. Geçenlerde bir 6D aldım ve beni gövde kalitesi olarak hayal kırıklığına uğrattı.

Fotoğraf okuduğum için elimden geçmeyen makine kalmadı ama arkadaşların makineleri olduğundan çok öyle kurcalama imkanı olmuyor.

Pentax kullandığım makineler full frame bile değildi fakat hem tasarım hem kalite açısından bence çok büyük fark var. 6D eli güzel sarmıyor. Ayrıca orijinal battery grip ile kullanıyorum ve grip neredeyse ergonomi hatalı diyebilirim. Ele alındığında sağlamlık hissi vermeyen bir makine olduğunu da söylemeliyim.

En kısa zamanda Mark iii gibi bir alete geçmeyi planlıyorum.

Ucuz etin yahnisi hesabı ''ucuz full frame'in'' gövde kalitesi herhalde
Kr yi sayma, saydığınız Pentax 'lar kaya gibi maikneler. Ağır şartlarda kullanmalık makine onlar günlük kullanım için üretilmemiş
6D nin gövde kalitesi onların yanında çocuk oyuncağı gibi kalacaktır ancak ergonomi derseniz orda iş değişir.
Ele oturma tamamı ile insandan insana değişen birşey. 6D elime oturmuyor dediğinizde o zaman D700 de size göre değil demektir ki D700 bugüne kadar yapılan en kusursuz makinadır belkide.
Hele Canon 'un gövde üzerine yerleştirilmiş tuş dizilimi dikkat ederseniz tek el ile kullanıma bile elverişli.
Ben Nikon kulanırken Canon 'da ilk gözüme çarpan şey bu tuş dizilimleriydi. Kafa yorulmuşta yapılmış belli yani Pentax ve Nikon gibi gelişi güzel konmamış.

6D nizi sevin derim. Bu paraya daha iyisi yok.
D600&610 benim gözümde 1 adım öndeler 6D den ama Canon lens çeşitliliği ve bulunabilirliği ile onların 1 adım önüne geçiyor benim gözümde.