550D 5D.nin yanında gerçekten oyuncak gibi duruyor ama hakkını yememek lazım gerçekten başarılı ve teknolojik bir oyuncak. Fotoğraf başarımı konusunda kendisinden 6 yıl eski bir makineye göre tabiki daha geride. Her iki makineyi de beraber kullanma şansına sahibim şu an. Ev içinde 50mm 1.8 ile özellikle yetersiz ışık koşullarında 550D 400 ISO.da bile çuvallarken 5D 800 ISO.da temiz fotoğraflar sunuyor.

Daha önce Nikon D700.de kullandım. D700 5D.ye göre bence 1 stop daha başarılı. Yani D700.ün 1600 ISO.daki başarımını 5D ancak ISO800.de yakalıyor. Daha yüksek ISO seviyelerinde fark tabiki açılıyor. Nitekim aralarında 5 yıllık bir teknoloji farkı var. 5D piyasadayken ondan daha iyi fotoğraf sunan sadece Canon 1D serisi idi. Şu anda bile 5D yine de üst sıralardaki yerini koruyor bu anlamda.

Tabi olay sadece ISO başarımı değil. Canon 5D.nin renklerinin yanından geçemez 550D / 60D / 7D. Arkadaşımızın söylediği gibi o hala Canon.un yıldızlarından biri.

İşin zor tarafı temiz bir 5D bulmak zor. Eğer bulursanız muhakkak 1.800 TL seviyelerinde olur. Bu konuda paraya kıyın ve 1.500 TL seviyelerindeki 5D.leri unutun. Alınca kesinlike pişman olmazsınız.