Mustafa abi, sen deyince gözümü kararttım taktim 44m-7 yi 5D ye.
10 metrede problem yok ta sonsuza alınca odağı ayna sürtüyor lense (hatta takıldı da)
genel olarak 5D lerin aynalarının yerinde çıkma problemi olduğundan bu sürtünme olayı hızlandırır diye düşünüyorum. Bunu engellemek adına adaptörle lensin arasına paket lastiği sarılıp bu tehlike bertaraf edilebilir. (sonsuza yine netleyemezsiniz, objeye yakınlaşma mesafeniz artar, odak uzaklığı da 58mm den biraz yukarı çıkar /attım 60mm/)
5D, vivitar2.5/28mm M, porst 2.8/35 M, yashinon ml 1.4/50 M, helios 2/58 M, Samyang 1.4/85 M, jupiter 2/85 M, tair 11a 2.8/135 M, smc takumar 4/200 M, canon 1.8/50mm II
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
5d ile tamron 70-200 un uyumu, imaj kalitesi nasıldır? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilirlermi...
Arkadaşım gördüğüm kadarıyla sizde 5D kullanıyosunuz. Ben 5d e pentaxtan geçtim. Pentax renkleri biraz canlıdır. Biliyorumki canon da soft a kaçar renkler.
Bende biraz canlı renkler seviyorum. Benim 5D sanki fazla sarıya kaçıyo çektiğim fotolarda, side de böyle birşey varmı, yada bi ayarı varmıdır. Daha çok hakim değilim makinaya..
Lens olarakta 17-40 kullanıyorum, ama renkler gözüme çok sarımtrak geliyo. bunun sebebi nedir acaba, ayarı varmıdır..
makineden makineye renkler degisir, ben de Olympus'tan gectigimde biraz garipsemistim. 5D'nin en begendigim renk modu Doga modu, canli renkler seviyorsaniz onu tavsiye ederim. Portre modundan uzak durun, ten rengi pembemsi cikiyor. Size tavsiyem RAW ile cektikten sonra monitör basinda renk modlarini degistirerek size en cazip geleni bulmaniz. Ondan sonra da doygunluk, kontrast, renk tonu ile oynamalar yaparak istediginiz rengi tutturabilirisiniz.
5D - Sigma 17-35mm f/2.8-4.0 - Canon 35mm f/2 - Tamron 90mm f/2.8