Kısa zaman önce forumda Göktuğ Emre Gedikli arkadaşımızdan bir makro uzatma tüpü aldım. Sağolsun ürün dediği gibi de çıktı. Fakat makro uzatma tüpünü becerip kullanamıyor muyum yoksa bir yerde hata mı yapıyorum bilemedim.
Makro uzatma tüpünü 24 105mm takıyorum. Cihazı alan derinliği tuşuna basılı tutarak en düşük diyaframda f4'te kapatıyorum,bu işlemin aynısını kapatmadan da yapıyorum iki türlü de denedim olmadı. M modunda makro tüpü 24 105mm takılı iken F00 gösteriyor ve 24 105mm lensi sonuna kadar zoom yapmadan yani 105mm getirmeden netleme yapamıyorum. Diğer mesafelerde yani 24 35 50 70 ve 105mm sadece 105mm netleme yapıyorum diğerlerinde sağa çevir sola çevir yok olmuyor.
Netten okuduğum bir diğer yöntemi de denedim oda şu şekilde : Cihazda en kısık diyaframı seç 50mm için 1.8 liwewiew bas daha sonra alan derinliğine basılı tutarak lensi çıkar cihazı kapat. Bu şekilde denedim 50mm makro tüpü ile taktım M moduna aldım yine sonuç alamadım ne sağa ne sola çevir yine yok netleme olmuyor hiç değişmiyor.
Şimdi 50mm takılı iken uzatma tüpünün bir parçasını çıkardım sonuç yine değişmedi !

Farklı mesafelerden de denedim 2 - 3 cm 50 cm vs. Neden böyle bir promblem ile karşılaşıyorum nerede hata yapıyorum ?