bir de benimkini inceleyiniz lütfen, mesajımı nereye göndereceğimi bilemedim bir türlü...

" Sn. Yetkili,
Elimdeki leica R 8 i ( 90 lı yıllarda almıştım ) dijitale çevirme yollarını araştırdım. berlin merkezden gelen cevap " Leica R8 icin bir degisim maalesef artik söz konusu degildir. Objektiflerinizi Leica M (Typ 240) ile kullanabilirsiniz. Bu kamera ile ilgili bilgiler asagidaki sayfada yer almaktadir (6200 € olan)." bu makine çok pahalı, objektiflerim şunlar :

1 ) VARIO-ELMAR-R 1:4 / 80-200 ( TELE OBJ )
2 ) ZOOM OBJ. 28-70
3 ) MACRO-ELMARIT-R 1 : 2 . 8 / 60
4 ) ELMARIT-R 1 : 2.8 / 19
5 ) MOTOR-WINDER R 8

ABD den bir arkadaşımın önerisi de " Bu objektiflerin hepsi için canon SLR gövdelere takılabilecek adaptörler var. Leica objektifinin üzerinde 6 tane vida varsa 5 tanesi çıkarılıp canon adaptörü 5 vida ile takılabiliyor. 10 tane vida varsa 4 tane uzun olan vida çıkarılarak canon adaptörü takılabiliyor. Aşağıdaki link'te fotoğraflarla gösterilmiş. http://www.leitax.com/.../leica/Leic...non/index.html " diyor.
kısacası araştırmamda vardığım sonuç, CANON EOS 5 D MARK III gövdesi istediğim şey olmalı oluyor. ama bunun da leica için üretilmiş leitax adaptörünü sizin sayfada bulamadım. ve bu gövdenin aynısı farklı fiyatlarda satılıyor, sizinki ana bayii de olduğunuz halde 9.591 TL, oysa 7.200 TLcivarı satıyorlar, sizinki niye daha pahalı, anlayabilmiş değilim, taksit sayısı da az gibi. nisan başında Almanya ya gideceğim, ordan taksitli alamayacağımı düşünüyorum, ama sizde yoksa, orda adaptörü bulursam alsam mı, CANON EOS 5D yi sizden alıp objektifleri yanımda götürüp kontrol ederek mi alsam acaba. boşa gitmesin bir de, az buz bişey değil ki, ya da siz getirtirseniz size obj. leri göndersem vereceğiniz makinada kontrol ederek bana geri mi yollarsınız, nisana yetişir mi, offf, ne yapacağımı bilemiyorum , kızımın düğününe giderken yanıma alayım istiyordum, çok bunaldım, yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.. cevabınızı bekliyorum. "
????