Fotoğraflarınızda küçük dokunuşlar için fazlaca bilgi istemeyen ve menülerinden takip ederek güzel sonuçlar elde edebileceğiniz en iyi PS alternatifi 'Adobe Lightroom' dur. Yaptığınız işlemi hemen görür veya geri alabilirsiniz.
Hele ki Raw çekiyorsanız, keskinlik, beyaz ayarı, renk ayarı, kontrast vs. herşey çok kolay olacaktır.
Sonuçları Metadata olarak ayrı bir dosyada saklayarak orjinal fotonuzu da bozmayabilirsiniz ya da virtual copy seçeneği ile fotoğrafınızın ikizi üzerinde işlem yaparak yine orjinalinizi saklarsınız... Bunun özelliğide ekstra file olarak yer kaplamaması... Fotoğrafınızı istediğiniz kadar çoğaltın, farklı işlemlemler ile veya Presetlerle işleyin dosya boyutu değişmez (Metyadata olayı...) Raw çektiğinizi düşünürsek hardisk üzerinde lüzumsuz şişmelerin olmaması süper.
Ayrıca Edit in PS seçeneği ile de PS ye atarak daha fazla işlem yapabilirsiniz.
Preset seçenekleri de cabası. (Kendiniz yeni presetler yapabildiğiniz gibi hazır presetleri internettten bularak ekleyebilirsiniz.)
Açıkcası çektiğiniz fotoğrafı çok özel işlerde kullanmayacaksanız Lightroom küşük keskinlik, renk ayarı, beyaz ayarı v.s. işler için mükemmel bir yardımcı.
Arşivleme kolaylığından bahsetmiyorum bile.