Alıntı afsincelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selman Merhaba,

HDR'yi 6D'ye mi bıraktın, yoksa kendin mi pozladın?
6D, HDR'yi jpg oluşturabiliyor sadece, çıkan sonuç üzerinde işlem yapmak dolayısıyla kısıtlı. İşlem yapmak diyorum çünkü sonuç çok da istediğim gibi bir sonuç olmamıştı, kesinlikle işlem görmesi gerekiyordu. 6D'de ayrı ayrı pozlayıp, RAW pozlardan HDR yapmak daha mantıklı. Senin fotoğrafın böyle mi bilmiyorum.

İlk bakışta renklerin biraz göz yorduğunu (özellikle kırmızı) söyleyebilirim. Renkleri biraz düşürebilir, 'Contrast'ı ve 'Clarity' de biraz artırabildin.

Eline sağlık.
Yorumun için teşekkürler abi,

EV değerini 0'da iken çektim, sonra evde Lightroom'dan -2 ve +2 exposure değerleri ekleyerek export ettim. 2. hafıza kartımı kaybettiğimden (Ayrıca sabit durabilen bir yer değildi sürekli önünden insanlar geçtiği için bozulmalar olabilir diyerekten) 3 tane ard arda fotoğraf çekemedim, evde kendim hallettim onu. Sonra da Photomatix'e JPEG şeklinde attım. Lightroom 6'yı henüz yükleyemediğim için RAW olarak HDR işleme durumum olmadı; ama bu hafta sonu güncelleyip RAW üzerinden de yapacağım. Dediğin gibi tam istediğim gibi olmadı benim de.