Alıntı Tepee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğru söylüyorsunuz.
Zamanla öğreneceğiz işte. Bir de benim gözler biraz bozuk sol 2 miyop, sağ 2.25 miyop. Acaba neden bu olabilirmi
Benim tüpte bir problem olabilir. Zira tam otumuyor takır tukur hareket ediyor. Boşluk bırakıyor. Tabi bir de lens faktörü önemli sanırım.
Lens olarak ne var sizde? 18-55 ise eğer 1-2-3 cü kademeleri çıkartın ve sonra sadece gövdeye giren ve lense takılan kısmı birleştirin. Ama daha öncesinde lense f değeri atamak için istediğiniz f değerine getirdikten sonra makinenin a-dep düğmesine basılı tutarak lensi çıkarın. Bu makina açıkken yapılıyor ve daha sonra düğmeyi bırakın ve lensi takın. Sonra çekeceğiniz objeye yakın bir şekilde çekim yapın fakat burada ışık faktörü önemli.

Ben forumda İlbey arkadaşımızdan 30 liralık makro tüp aldım ama etrafta ne sinek var ne böcek şansımamıdır nedir . Neyseki eldeki birkaç eşyanın fotoğraflarını çektim. %100 crop ile de norma fotoğraf arası görünümünü birazdan koyacağım. 1-2-3 cü kademeleri takmamız için sanırım biraz daha zoom yapan lense ihtiyaç varmış. 100-200 arası zoom seviyesine sahip olan lensler ile kullanım daha kolaymış. Fakat ben istediğim sonuçları alabildim. Daha çok denemem olacak ama bendeki lens Tamron 17-50 non vc. Ayrıca çekimde kendi yaptığım bir ışık kutusu ve yandan 2 tane 23 w 6500 k ışık kaynağı kullanıldı ayrıca makinenin kendi üzerindeki flash. Düz çekimlerde gölgelenme olurken direk tepeden çekimlerde daha az olduğunu gördüm. Tepeden biraz daha uzak mesafe olduğu için olabilir.