Alıntı kjahification Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tokina 11-16 ve samyang 8mm arasında kaldım.

samyang'ın 2.8'li versiyonunu kullandım ve gerçekten memnun kaldım. ilginçtir, 8mm'ye sığdıramadığım durumlar oldu. distorsiyonu seviyordum.

tokina da kullanmış arkadaş var ise, keskinlik bakımından karşılaştırdı mı acaba hiç?
Selamlar, ben 60D ile her ikisini de kullandim. Öncelikle sunu söylemeliyim, ikisinin islevi cok farkli. Samyang fisheye distorsiyonu olan 180 derece bir lens(cropta tam olmasa da). Tokina 11-16 ultra genis kapsamina giren ayni barrel distorsiyonundan yapmayan bir lens. Samyang ile siradisi kadrajlar üretmek daha mümkün ki ben cok severek kullaniyordum. Digeri ise bu bozulmanin olumsuz etti ettigi durumlarda kullanilacak bir lens ki bunlara mimari cekimleri örnek gösterebiliriz. Yani agirlikli yaptiginiz cekimlere göre karar vermelisiniz. Ben full panorama/sanal tur cekimleri yaptigim icin samyangi aldim. Bununla beraber mimari cekimler yaptigim icin ekl olarak Tokina yi aldim ikisni ayni zaman diliminde paslasmali olarak kullandim.

Ancak kullanim alani disinda karsilastiracak olursak keskinlik konusunda Samyang 5.6-8 araliginda oldukca keskindir f:3.5 ise yine genel olarak keskin kenarlarda biraz softtur. Fakat Tokina kenarlarda neredeyse hicbir zaman istedigim keskinligi vermedi bana. 2.8 olmasi avantaj olmakla birlikte 2.8de mümkün oldukca kullanmaktan kacindim hep. Bununla beraber sesli ama gayet stabil ve hizli calisan bir netleme sistemi var. Digerinde bildiginiz gibi AF yok. Fakat netmesi cok cok kolaydir.

Kisisel önerim siradisi kadraj ariyorsaniz, ilginc portreler vs. cekeyim derseniz Samyang alin. 8mm ile 11mm arasinda ciddi bir aci farki var ki ic mekanlarda cogu zaman ben Tokina ile istedigim kadar genis alamadim.

Samyang örnek:
Prague Streets at sunrise by Cankat Dönmez, on Flickr

Architecture Battles, Old vs. New by Cankat Dönmez, on Flickr







Tokina örnek:
_MG_8158 by Cankat Dönmez, on Flickr

Waldbachstrub Wasserfall by Cankat Dönmez, on Flickr