Atalay Bey ve Kaan Bey, cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Makinemi 6 ay kadar sadece samyang 8mm ile kullandım. f5.6 veya ışık durumuna göre f8'de odak sonsuzda point and shoot şeklinde kullandım. gerçekten eğlendim. bu soruyu sormanın sebebi, tokina'yı tavsiye etmeleri.

hatta 8mm dar bile geldi bazı durumlarda. 8 ile 11 arasındaki açı farkı da geriyor beni. ancak, fisheye'ların özellikle uç kenarlardaki ca'sı ve bozulmalarına rastlamadım samyang'ın f2.8 olan versiyonunda. canon 17-40'taki bozulma bile pek yok samyang'ta.

yakında sistem değişikliğine gideceğim. super makro deneyesim var. bir de fisheye aldım mı, olayım kapanır. yoksa tele, portre, standart zoom lenslerini sevmiyorum, kullanamıyorum. galiba en iyi yol, bildiğim yol. eos bayonetli bir samyang 8mm alayım, devam edeyim.

ilginiz için tekrardan teşekkür ederim.


ha, bir de samyang lens almayı planlayan arkadaşlar için unutmadan şunu da ekleyeyim: samyangların lenslerinde netleme problemleri olabiliyor. sağ taraf net, sol taraf bulanık olabiliyor. bu da, netleme halkasının sonsuza gelmemesinden kaynaklı olabiliyor. ikinci el alırken kesinlikle yeni çekilmiş raw fotoğraf örneği isteyin. sıfır alıyorsanız, kontrol ettikten sonra alın. internette çözümler var ancak, lensin açılması ve bir parçasının kesilmesi gerekiyor. uğraşmaya değmez.