Alıntı kubilayoktay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zeiss Distagon T* 2/35 ze, Sigma 35mm f1.4 dg hsm ve Canon 35mm f1.4 L arasında git geller yaşıyorum şu sıra. sigma canondan kesin olarak keskin ve renkleri de daha iyi görünüyor. zeiss'le aralarındaki olayı işin açığı araştırmadım bilmiyorum. ama örnek fotoğraflarda zeiss sigmaya göre daha canlı geliyor. Bi 35mm alacağım yakın zamanda, bütçem 3 objektife de yetiyor ama kafa kalmadı iyice. buradaki sigma örnekleri güzel fakat merak ettiğim canon-sigma veya zeiss-sigma kullanmış olan bir arkadaşımız var mı burada? rica etsem, +lar ve -lerden bahsetse.
selam . ben 1.5 seneye yakındır 35 mm L CANON . ve 6 aydır da + ilave olarak 35mm c.zeiss kullanıyorum ..... her 2 side güzel . ama zeiss 900 kusur gram ağırlığı ile tank gibi bir his veriyor . resmen evladiyelik bir havası var. auto focus sizin icin önemliyse zeiss i düşünmeyin bile .. vizörden göz ile netlemek zor, çok hassas . live view ile - ön izlemeli çekimde ise harika sonuç alabilirsiniz.. uzun pozlamayı seviyorsanız - auto focus un önemi olmayacağından yine zeiss derim . .
bana sorsanız ''' elinizde 2 ad 35mm 1.4 var birini bana verirmisiniz, veya birini elinizden çıkarmayı düşünseniz hangisi derdiniz ? '' doğrusu ikisinede kıyamam . düğün-arkadaş-gezi-hareketli ortamlarda tabii ki 35mm canon - uzun pozlama - canlı renk - çokkkkk azıcık net alan gerisi full bokeh ( zamanımın bol olduğu ve durağan objeler için ) arıyorsam o zamanda zeiss .

son zamanlarda, bizim canonturk portalda bir sigma 1.4 rüzgarıdır gidiyor ama , ben hiç düşünmedim bile .. herhalde elinde 35mm L + 35mm c.zeiss i olan hiç bir arkadaşımızda sigma yı düşünmezdi.